|
| Stihovi velikih pesnika | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
TaNaNa Moderator
Broj poruka : 383 Datum upisa : 16.11.2006
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Uto 16 Jan 2007, 09:40 | |
| Mika Antić - Romansa
- Jesi l moje Najmoje?
- Jesam tvoje Najtvoje. - Da ti sviram u ušima? - Da mi kupiš dve firange od cica. Al' da budu na cvetiće.
- Da zakačim viljuškama na ragastov od pendzera.
- Da me mrze sve komšije.
- Da ja imam samo tebe. - Da ti imaš samo mene.
- Da ne udje ni Mesec ni Sunce. Da u sobi bude jedna crkva. Da gledamo kroz taj pendzer, kroz taj pendjer pun cvetica, da je život nešto naše, najnaše.
- Da je život nešto tako lepo kao u samoposluzi "Zvezda".
- Jesi l moje? Najmoje?
- Jesam tvoje. Najtvoje | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Ned 21 Jan 2007, 23:24 | |
| OTKAD SI OTISLA
Tvoje usne su kao oljustene breskve, a tim brkovima si zaista osvezio lice. Niko mi to vise ne govori, otkad si otisla.
Kazu da duse onih koje smo voleli lete nebom kao guske. Ti si za svoja osecanja uvek pronalazila reci, a ja tek otkad si otisla.
Sve cesce se usudjuju da mi ne toce pice, a neki necasni mladi ljudi olako dizu ruku na buduceg starca, otkad si otisla.
Ako se desi da umrem treba samo ugasiti svetlo i zatvoriti vrata. To je sve sto zelim. To sam ustvari i zeleo sve ovo vreme, otkad si otisla.
Miodrag Raicevic | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Pet 26 Jan 2007, 21:54 | |
| NE PJEVAJ DRAGA
Ne pjevaj, draga, kad si sa mnom, Gruzinske pjesme pune tuge: U sjecanju mi bude tamnom Daleki zal i dane druge.
Kad razliju se u tisinu Te pjesme lude, zanesene, Ja vidim stepu, mjesecinu I lik daleke, jadne zene.
Otkada ugledah te, draga, Njen lik u mome srcu gasne, Al nova ozivi ga snaga, Kad zacujem te pjesme strasne.
Ne pjevaj, draga, kad si sa mnom, Gruzinske pjesme, pune tuge; U sjecanju mi bude tamnom Daleki zal i dane druge.
(Aleksandar Puskin) | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Pet 26 Jan 2007, 21:54 | |
| HIMNA U SVAKO DOBA
Ti s duginim obrvama, Kćerko sunca s krilom žara Testero od dijamanta Lepoto, ti mi pomozi!
Nežna pastirko švrljuga, Tvoritelju sjaja juga, Oličenju mramornog stuba, Lepoto, ti mi pomozi!
Plod s doline bez života, Skriveni osmeh ikona, Na hramu zlatna kupola, Lepoto, ti mi pomozi!
Kobilo zbog trofeja gonjena, U pobunama plamteća, Za vezane jasna zvezda, Lepoto, ti mi pomozi!
Vidarka za rane s ratišta, Topli dom za beskućnika, Opojna, slatka magija, Lepoto, ti mi pomozi!
Pospanka sa vašarišta, I u bedi plesačica, Glasnica Novogodišta, Lepoto, ti mi pomozi!
Beta-zrakom titrajuća, Nakaze odbacujuća, Nad morima vladajuća, Lepoto, ti mi pomozi!
U svakom vremenu znana, Oduvek nošena nada, S ljupkošću nadljudski-snažna, Lepoto, ti mi pomozi!
Koja moju ruku meri, Sa mnom isti jastuk deli, Svojom pesmom vrane slepi, Lepoto, ti mi pomozi!
Ako padam od užasa, Ako me drskost napada, Ako grize nutarnja strava, Lepoto, ti mi pomozi!
Pravda je: vlastita pravda, Moja je moć beskonačna, Krasi me oklop i sablja! Lepoto, ti mi pomozi!
Dvorište se obasjava, Moja krv se blagosiljava, Na ruci mi golub spava, Lepoto, ako ćeš mi pomoći.
(Laslo Nađ) | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Pet 26 Jan 2007, 21:55 | |
| NE
Noc te unistava da bih te trazio kao ludak, u tami, u snu, u smrti. Moje srce izgara kao osamljena ptica. Tvoja me odsutnost rusi, zivot se zatvorio.
Kakva samoca i mrak, kakav suh mesec na nebu, kakvi daleki putnici po nepoznatim telesima pitaju za tvoju krv, za poljupce, za kucanje tvog srca, za tvoju neocekivanu odsutnost u noci koja raste.
Moje ruke te ne stezu i moje oci te ne poznaju. Moje su reci uspravne trazeci te utaman. Spokojna noc u meni, horizontalna i duga, pruzena kao reka sa samostalnim obalama.
Ali idem da te trazim, otimam te i cupam iz tame, iz sna, prikrivam te za svoje secanje. Tisina gradi tvoju neobjasnjivu istinu. Svet se zatvorio. Sa mnom ostajes... Jose Luis Hidalgo | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Pet 26 Jan 2007, 21:56 | |
| GODINE PROLAZE
Medju pogledima koji su do ruba puni poruge i zime nismo znali sacuvati malu skrinju s nasim rukovanjem, nismo se trazili pokraj predmenta sto postaju zli, ubojiti i opasni i mrze nase tijelo, zastali smo da beznadne i tako sumorne slike objesimo na zidove sto izdaju sudbinu ove bezimene price, dok vrijeme ljusti naslagu uspomena i gradi maglu, i gradi saonice, kada je snijeg odavno zaboravljen, i kada lavina donese nove brodove, a onih stari ima vec previse da bismo na svima mogli ploviti
(Irena Vrkljan) | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Pet 26 Jan 2007, 21:57 | |
| U mojoj glavi stanuješ
U mojoj glavi stanuješ: tu ti je Soba i mali balkon s kog puca Vidik na moje misli najtananije.
Ponekad slušaš kako mi zakuca Srce ko živi leptir iz kutije.
Ja ti odškrinem vrata: niz basamake Silaziš u vrt za kog niko ne zna.
Na povetarcu lebdiš poput slamke.
(Dok za to vreme, možda: neoprezna Stojiš na nekom rubu, ispred zamke...)
Nekad (u mojoj glavi dok baš skačeš U morsku penu, ispod sunca, gola)
spazim te kako po kiši preskačeš Barice i sva u blatu do pola Žuriš na posao s licem ko da plačeš.
Prolazi dan za danom i sva svota Vremena tvog se po dva puta zbira: Pa pola oko moga klupka mota.
Vidim sa tvoga lica punog mira Da ne znaš kako živiš dva života.
U mojoj glavi stanuješ i dubiš Crne i bele hodnike za moje Misli: kako mi bežiš il me ljubiš?
Van tebe druge misli ne postoje. Samo dok spavam ti se nekud gubiš...
Stevan Raičković | |
| | | TaNaNa Moderator
| Zavodnik
Pred mnogim vratima sam čekao, Na mnoga uha šapnuo svoju pesmu. I uvek kad se usta jedna predavala i žeđ bila ugašena, jedna blažena iluzija u grob bi silazila…
Ostalo bi samo telo u prevarenoj ruci. Poljupci koje strašno moljah, duge noći koje grozničavo iščekivah… na kraju behu kao zgažen cvet, bez mirisa nestala lepota. Iz mnogih postelja ustao bih tužan kad je žudnja postala mi navika.
Bežeć' od užitka tražio sam san opet novu želju i svoju samoću… taj užitak moje je prokletstvo jer nesrećnim me čini da svaki san o njoj stvarnost uništava.
Oklevajući, ruku ka novom cvetu pružam, da novom uhu svoju pesmu šapnem:
Brani se, najlepša moja, zakopčaj haljinu svoju, opčini me, izmuči me nikad mi ne reci DA.
Herman Hesse | |
| | | TaNaNa Moderator
| Živa buktinja
Stupaju preda mnom Oči pune bleska, Ko Anđeo da ih magnetičnim stvori; To su moja braća, dva brata nebeska, Lijuć mi u oči oganj nesagoriv. Štite me od greha i nesreće druge, Korake mi vode po stazama Lepog; Ja sam njihov sužanj, oni moje sluge; Toj buktinji živoj pokoran sam slepo O, prekrasne Oči, blistate ko sveće Kad misticni sjaj im usred dana gori; Sunce sja, al njihov plam zgasiti neće Dok one Smrt slave, vi pevate Zori; Stupate, pojući buđenje u meni, Zvezde čiji plamen sunce ne zaseni Uzdanje u dobru drugih Anđele bezbrižni, poznaš li teskobu, Stid, grižnju, dosadu i jecaj nemoći, Što s nejasnim strahom navrlim iz noći Od kinjenog srca naplaćuju globu? Anđele bezbrižni, poznaš li teskobu Ti, dobri, poznaš li mrznju koja plavi? Pest stisnutu krišom, gorkih suza čašu, Kad Osveta klikne, kad svu snagu našu Pod komandu svoju isključivu stavi? Anđele, poznaš li mržnju koja plavi Anđele pun zdravlja, vatruštinu znaš li Što bolničkim zidom riše šare mnoge, Ko skintnice koje vuku trome noge I blude e da bi retko sunce našli? Anđele pun zdravlja, vatruštinu znaš li Anđele prelepi, znaš li šta su bore I strah od starenja, taj grozni trenutak Kad ljubljene oči, negde slasni vrutak, Sažaljivo blesnu, još verne, al spore? Anđele prelepi, znaš li šta su bore? Anđeli radosni, presrećni, presvetli, David na samrti stao bi da kliče Zdravlju iz tvog tela; što se mene tiče, Vapijem - u molitvi me se seti, Anđeli radosni, presrećni, presvetli!
Charles Baudelaire | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Sre 31 Jan 2007, 20:06 | |
| Ove su rijeci Preko ulice Upucene k tebi, Ljubavi. I stid me je, Ne od njih, Vec zbog svijeta. Mozda nije trenutak pravi. Mozda sam trebao, U ovo vrijeme Bijede i izobilja, Umjesto ljubavi, Preko ulice Dobaciti rijeci nasilja. Mozda sam morao U ovo vrijeme Sto se osjeta gnusa Izaci na trgove I zavijati U pustinje ljudskih dusa. Mozda je moja ljudska duznost Morala u ovo vrijeme Okomiti se na lesinare, Zagristi u hijene. Al da mi u ovom tuznom svijetu Ne sija radost tvoga lica, Ni vjetar se usudio ne bi proci kroz ovu sumu bez ptica.
Enes Kisevic | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Sre 31 Jan 2007, 20:08 | |
| Ti sanjas siroko otvorenih ociju Sta li se to dogadja a ja ne znam Pred tobom u tvojoj uobrazilji U tome carstvu samo tvome U toj zemlji bez kapija I za mene bez domasaja Za one koji shvataju muziku Za njih bi rekli grane su rastinja Koje se savija pod divnim teretom Ptica koje su na njima svile gnezda A ti Ili oni ciji je pogled sazdan od mnogih plocica Oni koji se igraju duznostima koje ne postoje I ciji parabolicno duh ko ogledala pali sve A hipoteza je njihovo zavijanje cigara A ti Ti stavljas svoju ruku na lice A ja ni hrabrosti nemam da te pitam Sta se to dogadja u tome plavom prostoru U koji se duhom utapas Mozda si u nekoj zemlji divljih konja I sama ko oblast izmedj dobra i zla Ona staza kaludjera kroz planinu Luka gusara na Srecnom ostrvu Ili sastavljene ruke ljubavnika Mozda A ja sam samo bednik izvan svega toga Tek jedva da me pirne nalet orkestra I nikad da udjem u salu Velike Opere Obecao sam da govoriti necu O proslosti I govoriti necu O onim sobama u kojima sam vrebao Tvoja cutanja Ni ona u kojoj je Tereza Skinula dijamant sa svoje ruke Ni ona u kojoj je Misel Pevao a da ga ja nisam ni cuo Radjala su se bica iz tebe Bica koja ti ja nisam stvorio I niko nece znati za bes Mucenja i ljubomoru Zaboravljanja moja kada si svirepa Pokazivala mi samo svoju decu I kao nehotice zapazenu Da prolaze ispod prozora I malocas jos uvela si coveka Sa ocima ko zeleni smaragdi I mozda ce tek on saznati od nje Sve ono zbog cega umirem sto ne znam u tebi Coveka nekog teskog i plavog Njegovo telo Izmedju nas je samo kao ekran Covek neproziran ali umiljat Rasejano neka mlecno plava tajna Bio je to cudni i strasni dar Dar da se daje zivot Ali kad se islo po starinskom obicaju Sparivanje trudnoca i porodjaj Pa one gospe sto nose sveze rublje I optrcavaju odaje stepenista otvaraju ormane A tu je i onaj krik deteta i sve ostalo Nista nije drugo do veliko slavlje i cestitanja Od kojih otac prima blazeno svoj deo Bled od gordosti i straha Ali ovde rec je o drugoj vrsti rodjenja I onaj koji nije radjao to Ne vidi svoj lik bez stida u ogledalu S perverznoscu da voli bica tvoje puti Moje bolno ljubopitljivo za tvojim snovima Onim poradjanjem protiv mene Iz kog potice narod nastanjujuci se u nasem domu I evo jednog od njih koji seda ispred nase postelje I koji tezi i dise Ah da mogu da dam ko ti dah i bilo I rec senkama suparnickim Mozda bi mogli i da ih cujemo Kako se prepiru u susednim sobama Moji sinovi zavidljivi i tvoji Tvoje velike kceri sa sjajem bisera i pokretom vetra Mozda bi njima pristajalo bolje Ovaj rat izmedju nas Koji sam citavog veka oklevao da vodim nestedimice Jer covek nije srecan dok ne potcinjava I na kolena ne obara onog koga voli Zato sam pokusavao sve mogucnosti cini Svih preljuba duha I bacao na sebe prokletstvo Na mestima svim vrzinog kola I zaklinjao sve kocijase popova Marsale carske Kceri razbojnika Obesvescivao zaboravljane uspomene I krao njihove tajne grobova Prah kostiju kusao kao rakiju Proslost svodio na bludnicu izmedju izmedj svojih kolena Ali uzalud Jer samo jedan tvoj zrak svetlosti Rasturao je sve moje aveti I ti koracas u trijumfu Sa svim potomstvom svojim bezbrojnim Tim jatom tvoje svetlosti Prolecem ljudskim u tvojim stopama Ljubicicama tvojih vena Kojima sam razdiran jer lice na tebe I jos na nekog Od koga sam verovao da te divljacki cuvam Zarobljenicu mojih ruku U nasim prebivalistima Opustelim od svega drugog.
Louis Aragon | |
| | | TaNaNa Moderator
| | | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Sre 31 Jan 2007, 20:10 | |
| Kad ugledam gdje mi U susret koracas vidim plahu kosutu Kraj sumskog izvora. Moju dusu obuzme Silna radost zivota Izvadivsi ludo srce, Na dlanu bih ga pruzio Tebi...
Dragutin Tadijanovic | |
| | | TaNaNa Moderator
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Sre 31 Jan 2007, 20:10 | |
| DOBAR DAN TUGO
Zbogom tugo Dobar dan tugo
Vidim te u svim naborima neba Vidim te u ocima koje volim Ti nisi bas sasvim bedna Jer i najsiromasnije usne odaju te Onim svojim divnim osmehom
Dobar dan tugo Ljubavi ljupkih tela Snago ljubavi
Tvoja privlacnost izbija Kao neka bestelesna sveobuhvatnost Duso razocarana
Ti i tugo Ti lepo lice
Paul Eluard | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:49 | |
| Dobrisa Cesaric:
JEDNE NOĆI
Te noći pisah sjedeć posve mirno, Da ne bih majci u susjednoj sobi Škripanjem stolca u san dirno.
A kad mi koja ustrebala knjiga, Sasvim sam tiho išao po sagu. U svakoj kretnji bila mi je briga Da staričicu ne probudim dragu.
I noć je tekla spokojna i nijema.
A tad se sjetih da je više nema. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:50 | |
| Dobriša Cesarić:
MALA KAVANA
Mala kavana.Treperenje sunca I stol u kutu za dvoje - Pa ti me ljubiš, zbilja me ljubiš, Drago, jedino moje?!
Mjesece ljubav je u meni rasla, Al nikom to ne htjedoh reći. Bio sam sam, ispijen od čežnja, A tako blizu sreći.
Da l' mogo sam slutiti ovoga jutra, Blijed još od probdite noći, Da ću ti meko šaptati riječi, Sanjane u samoći?
I da ću tog jutra, što će se vječno U riznici srca da zlati, Naić na ruku toplu i spremnu Da stisak mi dršćući vrati? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:53 | |
| Jacques Brel:
KAD NEMAMO NISTA OSIM LJUBAVI
Kad nemamo sto podijeliti na dan dugog putovanja osim velike ljubavi kao sto je nasa,
kad imamo samo ljubav ti i ja , ljubavi moja od radosti blista svaki sat, svaki dan.
kad nemamo nikakvo drugo bogatstvo da ispunimo obecanja vec samo ljubav i vjecno vjerovanje u nju,
kad imamo samo ljubav da ostvarimo cuda i prekrijemo suncem ruznocu predgradja,
kad imamo samo ljubav kao jedini razlog, kao jedinu pjesmu, kao jedini spas,
kad imamo samo ljubav da siromahe i probisvjete odjenemo zorom u svilene ogrtace,
kad poput bezazelenog trubadura nudimo samo ljubav u molitvi, da bismo ublazili zemaljske nedace,
kad imamo samo ljubav da poklonimo onima kojima je jedini smisao borbe trazenje svjetlosti,
kad imamo samo ljubav da trasiramo put i pobijedimo sudbinu na svakom raskrscu,
kad imamo samo ljubav za pregovore s topovima, i nista osim pjesme da nadglasamo bubanj
- tada cemo, iako nemamo nista osim snage da volimo - steci prijateljstvo cijeloga svijeta. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:54 | |
| Pablo Neruda:
ZNAT CES...
Znat ćeš da te ne volim i da te volim,
jer je život na dva načina moguć, riječ je jedno krilo tišine, a oganj u sebi polovicu hladnoga ima.
Da bih te počeo voljeti, ja te volim, da bih započeo beskraj, da nikada ne bih prestao te voljeti: stoga još ne volim te.
Volim te i ne volim kao da sam imao u rukama svojim ključeve sreće i neizvjesnu nesretnika sudbu.
Moja ljubav, da bi te voljela, dva života ima, Zato te volim kada te ne volim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:55 | |
| Pablo Neruda:
LJUBAV
Zbog tebe,u rascvjetanim vrtovima čeznem za mirisima proljeća. Zaboravio sam tvoje lice,ne sjećam se više tvojih ruku; kako su se tvoje usne našle na mojima?
Zbog tebe,volim bijele uspavane kipove po parkovima; bijele kipove bez glasa i bez vida. Zaboravio sam tvoj glas,tvoj sretan osmjeh; zaboravio sam tvoje oči.
Poput cvijeta sa svojim mirisom,ja u sebi nosim maglovito sjećanje na tebe. Živim sa boli poput rane; dotakneš li me samo,smrtno ćeš me povrijediti.
Tvoja milovanja me obavijaju,poput bršljana na sjetnim zidovima. Zaboravio sam tvoju ljubav, još uvijek tražim odraz tvog lika u svakom oknu.
Zbog tebe,teški mirisi ljeta nanose mi bol; zbog tebe, opet tražim oko sebe proročanske znakove nenadanih želja; padajuće zvijezde, komete |
| | | Lauda Prijatelj foruma
Broj poruka : 10774 Datum upisa : 03.11.2006
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:56 | |
| Mnogo lepe pesme 8) 8) 8) | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:56 | |
| Desanka Maksimovic:
S T R E P N J A
Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka da volim i želim tvoja oka dva. Jer sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da.
Ne, nemoj mi prići! Ima više draži ova slatka strepnja, čekanje i strah. Sve je mnogo lepše donde dok se traži, o čemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prići! Našto to i čemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne priđu oka tvoja dva |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Čet 01 Mar 2007, 14:57 | |
| Jovan Ducic:
IZMIRENJE
I kada te zivot bolno razocara, i kada prestanu i zelje i snovi, ono sto ti vrati jedna suza stara, vredi jedan zivot, neznani i novi.
Pamti sto je proslo, s puno vere neme. Kroz sve dane dugih stradanja i mijena cuvaj svoju proslost za sumorno vreme kad se zivi samo jos od uspomena.
Pa ces da zapitas jednom, i nenadano: zasto samo suze, zasto boli samo? I sto da zalis moje srce jadno, kada je sve nase - sve sto osecamo! |
| | | Lauda Prijatelj foruma
Broj poruka : 10774 Datum upisa : 03.11.2006
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Pon 19 Nov 2007, 01:43 | |
| Uzalud je budim (Branko Miljković) Budim je zbog sunca koje objašnjava sebe biljkama Zbog neba razapetog između prstiju Budim je zbog reči koje peku grlo Volim je ušima… Treba ići do kraja sveta i naći rosu na travi… Budim je zbog dalekih stvari koje liče na ove ovde… Zbog ljudi koji bez čela i imena prolaze ulicom Zbog anonimnih reči trgova Budim je zbog manufakturnih pejzaža javnih parkova Budim je zbog ove naše planete koja će možda biti mina u raskrvavljenom nebu Zbog osmeha u kamenu drugova zaspalih između dve bitke kada nebo nije bilo više veliki kavez za ptice nego aerodrom! Moja ljubav puna drugih je deo zore koju budim Budim je zbog zore zbog ljubavi zbog sebe zbog drugih… Budim je mada je to uzaludnije negoli dozivati pticu zauvek sletelu Sigurno je rekla: neka me traži i vidi da me nema Ta žena sa rukama deteta koju volim To dete koje je zaspalo ne obrisavši suze koje budim… Uzalud uzalud uzalud… Uzalud je budim jer će se probuditi drukčija i nova Uzalud je budim jer njena usta neće moći da je kažu uzalud je budim Ti znaš voda protiče ali ne kaže ništa…. Uzalud je budim Treba obećati izgubljenom imenu nečije lice u pesku Ako nije tako odsecite mi ruke i pretvorite me u kamen! Uzalud je budim.mp3 | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Sub 22 Dec 2007, 09:12 | |
| Ti si moja boginja
iako ne znas direktno ni ko nisi ni ko si: Ti si moja boginja!
Iako ne znas neposrerdno ni sta nisi ni sta si: Ti si moja boginja!
Iako ne znas direktno ni ko sam ni ko nisam: Ti si moja boginja!
Iako ne znas neposredno ni sta sam ni sta nisam: Ti si moja boginja!
Iako ne znas direktno sta je i sta nije zivota: Ti si moja boginja!
Iako ne znas neposredno ni sta jeste ni sta nije Bog: ti si moja boginja!
Stojan Simic Krpica (Visnjislav Visnjev Vobanolec Mikadeak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika Sre 02 Jan 2008, 15:31 | |
| stojan simic krpica
Novogodisnja molitva
Molim Te, Gospode, Svemoguci Boze, koji sve znas, sve mozes, daj svakom ljudskom bicu sta mu treba, kad i gdje mu treba. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Stihovi velikih pesnika | |
| |
| | | | Stihovi velikih pesnika | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |