| Zagorec ostaje bez odlikovanja | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Zagorec ostaje bez odlikovanja Uto 03 Mar 2009, 14:08 | |
| Zagorec ostaje bez odlikovanja |
| | FOTO: PIXSELL |
| Nakon što je najodlikovaniji hrvatski general nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, Mesić je poručio da će mu se odmah oduzeti sva odlikovanja. Past će i drugi 'profiteri'. |
| "Mi ćemo njemu oduzeti odlikovanja već sada, nećemo čekati pravomoćnost", odgovorio je predsjednik Stjepan Mesić u Hrvatskom državnom arhivu na upit novinara hoće li tražiti reviziju odlikovanja dodijeljenih Zagorcu nakon što presuda postane pravomoćna.
Umirovljeni general Vladimir Zagorec je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti i bit će mu oduzeta imovina u vrijednosti pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji iz sefa Ministarstva obrane.
Ugojeni mali miš | Zamoljen da prokomentira Zagorčeve tvrdnje izrečene na sudu da je mali miš protiv kojega se okrenula cijela država, Mesić je odgovorio: "On je ugojeni mali miš". | Na upit novinara što je s ostalim ratnim profiterima i istragama o tajnim računima i milijunima koji bi se na njima mogli nalaziti, Mesić je odgovorio: "Past će i drugi". "Uskoro ćete znati", odgovorio je na upit novinara do kuda je stigla istraga o tajnim računima.
Mesić nema informaciju objavljenu u jednim dnevnim novinama da je za nestanak topničkih dnevnika, koje od Hrvatske traži Haaški sud, odgovoran general bojnik Drago Lovrić, sadašnji hrvatski vojni predstavnik pri NATO-ovoj misiji u Bruxellesu. "Ne, ja nemam tu informaciju, i da postoji takva informacija ja bih za nju znao, sigurno", odgovorio je Mesić na upit novinara ima li informacija o tome.
Mesić je u HDA posjetio Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.
Predsjednika Mesića u HAD-u su dočekali ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijsko centra Ante Nazor i ravnatelj HAD-a Stjepan Ćosić. Predsjednik je nazočio prezentaciji rada centra, a zajedno sa suradnicima obišao je i prostorije centra.
Izrazivši zadovoljstvo što je formiran Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, Mesić je naglasio kako će se na taj način sačuvati dokumenti koji će "biti interesantni ne samo nama danas, već i onima koji dođu iza nas". Net.hr
|
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Uto 03 Mar 2009, 14:10 | |
| - Citat :
- "Mi ćemo njemu oduzeti odlikovanja već sada, nećemo čekati pravomoćnost", odgovorio je predsjednik Stjepan Mesić
pravomoćnost presude mora se čekati |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Uto 03 Mar 2009, 14:11 | |
| I tako je pao žrtveni jarac....hebate, fakat živimo u banana državi.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Uto 03 Mar 2009, 14:13 | |
| a neko mora biti žrtvovan, nedodirljivi i dalje ostaju nedodirljivi |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Uto 03 Mar 2009, 15:45 | |
| Dva sumnjiva svjedoka, jedan koji pati od akutne amnezije i ni jedan jedini čvrsti dokaz. To me podsjeća na Petrača i na obrazloženje njegove presude...ono "nema dokaza, indicije su nepotpune, ali je tuženi dovoljno inteligentan da je mogao shvatiti o čemu se radi"..... |
|
| |
ravnogorac Član u razvoju
Broj poruka : 233 Datum upisa : 01.05.2008
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Sre 04 Mar 2009, 17:07 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Sre 04 Mar 2009, 18:39 | |
| |
|
| |
dipl.seljak Učesnik diskusija
Broj poruka : 331 Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Sre 04 Mar 2009, 22:37 | |
| - sjekač ::
a hebi ga, mi imamo mladu državu, pravosuđe je još u razvoju Jeste bre hebi ga....kakvi građani takvo i pravosuđe.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Čet 05 Mar 2009, 00:15 | |
| a šta ćeš mi pokatolićeni uzeli od vas to u nasljeđe |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Čet 05 Mar 2009, 00:18 | |
- a šta ćeš mi pokatolićeni uzeli od vas to u nasljeđe
Šta to lupaš sjekač???? |
|
| |
dipl.seljak Učesnik diskusija
Broj poruka : 331 Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Čet 05 Mar 2009, 12:06 | |
- a šta ćeš mi pokatolićeni uzeli od vas to u nasljeđe
Napokon priznanje....da smo svi mi zapravo jedan isti divan narod.... Srbi! Živeo mi brate Srbine! Bio bi red da sa palomom posetiš svoju državu-maticu ....Srbiju! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja Pon 09 Mar 2009, 16:21 | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zagorec ostaje bez odlikovanja | |
| |
|
| |