|
| Vanredni parlamentarni izbori 11. maja | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Lauda Prijatelj foruma
Broj poruka : 10774 Datum upisa : 03.11.2006
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Čet 08 Maj 2008, 01:30 | |
| CeSID: Radikali (još) vode Najviše glasova na parlamentarnim izborima, da su održani prošle sedmice, dobila bi Srpska radikalna stranka za koju bi glasalo između 1,4 i 1,55 miliona građana, rezultat je istraživanja koje je predstavio Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID). Za listu "Za evropsku Srbiju" glasalo bi između 1,35 i 1,5 miliona, pokazuje terensko istraživanje obavljeno između 30. aprila i 4. maja na uzorku od 1.488 ispitanika iz Srbije bez Kosova. Istraživanje je rađeno u okviru projekta koji finansira ambasada Velike Britanije u Srbiji. U okviru predizborne kampanje, završni miting na beogradskom Trgu republike održala je koalicija "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", a nosilac liste je poručio da više nikada u Srbiji predsednik vlade neće biti Vojislav Koštunica: "Nikada više u ovoj zemlji neće biti predsednik vlade Vojislav Koštunica...a sada se i Toma Nikolić ponadao, neće ni Toma biti premijer." Lider "narodnjačke" koalicije Vojislav Koštunica boravio je na Kosovu i poručio u Zubinom Potoku da je " Kosovo Srbija" i da će posle 11. maja zemlji biti potrebna vlada čija će prva briga biti da poštuje tu poruku: "Kosovo je prvo ime Srbije i podržati Srbiju znači reći istinu da Kosovo pripada Srbiji i srpskom narodu... Tako je bilo i tako će i biti." O Kosovu je u Kruševcu govorio i radikal Tomislav Nikolić, poručivši da će srpska vojska i policija, ukoliko UN odu sa Kosova, morati da odu u srpsku pokrajinu. Opširnije o rezultatima istraživanja CeSID-a i predizbornoj kampanji u Srbiji čitajte na MONDO specijalu "Izbori 2008". (agencije/MONDO) | |
| | | ravnogorac Član u razvoju
Broj poruka : 233 Datum upisa : 01.05.2008
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Ned 11 Maj 2008, 16:07 | |
| Ja sam bre glas'o, k'o i ovde!!! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:08 | |
| Čestitam svim razumnim Srbima koji nisu dozvolili da na čelo Srbije dođu Šešeljevi četnici. To je dobar početak za put prema Europi ma kakva god ona bila. |
| | | deki Moderator
Broj poruka : 405 Datum upisa : 29.11.2006
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:28 | |
| Ravnogorac,ti mi nećeš zahvaliti? |
| | | deki Moderator
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:32 | |
| - paloma 051 ::
- Ravnogorac,ti mi nećeš zahvaliti?
on i frfe sad negde utapaju tugu u alkoholu. hehe | |
| | | deki Moderator
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:35 | |
| Prema najnovijim rezultatima CeSID-a, na osnovu 85 odsto obrađenog uzorka biračkog tela, Lista "Za evropsku Srbiju" zadržala je vođstvo sa osvojenih 38,7 odsto glasova, odnosno 103 mandata
Izvrsni direktor CeSID-a Zoran Lučić saopštio je na konferenciji za novinare oko 22.45 sati da je LDP dobila 5,2 odsto glasova ili 13 mandata.
Prema njegovim rečima, na izbore je izašlo 4,1 milion birača.
Koalicija D S S-NS imaće 30 mandata sa 11,3 odsto glasova, SRS 77 mandata i 29,1 odsto glasova, a SPS sa 7,9 odsto glasova dobija 20 mandata.
Mađarska koalicija imaće verovatno četiri poslanika, jer je osvojilar 1,8 odsto glasova, Lista za evropski Sandžak dva mandata sa 0,8 odsto glasova, a koaliicja Albanaca Preševske doline 0,5 odsto glasova i jedan mandat.
Lučić je rekao da se ovi podaci sada mogu smatrati veoma pouzdanim i da su moguća pomeranja za po jedan mandat. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:41 | |
| e da,i FRFE je danas glasao u Norveškoj.
kad su kod nas izbori to mi odmah digne živce.Šta tamo nekakvi iseljenici imaju krojit sudbinu nama ovdje.Imaš tamo svoju zemlju pa glasaj,ili se vrati ovamo.Ode u ameriku i onda mi glumi nekakvu hrvatinu. |
| | | deki Moderator
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:43 | |
| potpuno se slazem sa tobom | |
| | | deki Moderator
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 00:49 | |
| Tadić: Građani potvrdili evropski put Srbije
Predsednik Srbije i nosilac "Liste za evropsku Srbiju" Boris Tadić izjavio je da su građani na današnjim izborima potvrdili evropski put Srbije i izrazio uverenje da će, iako predstoje teški pregovori, ta lista biti ključni činilac buduće vlade
"Građani su rekli da žele da Srbija bude u Evropskoj uniji i Srbija će biti u Evropskoj uniji. Mi smo to obećali i mi ćemo to ostvariti", rekao je Tadić novinarima u sedištu Demokratske stranke gde je otvaranjem šampanjca proslavljena, kako je ocenjeno, ubedljiva pobeda Liste za evropsku Srbiju na prlamentarnim izborima.
Tadić je istakao i da Lista za evropsku Srbiju nikada neće odustati ni od svog drugog strateškog cilja očuvanja teritorijalnog integriteta zemlje.
"Vlada koju ćemo formirati neće priznati nikakvu nezavisanost Kosova i Metohije i mi ćemo se braniti svim političkim i diplomatskim sredstvima za očuvanje teritorijalnog integriteta naše zemlje", rekao je Tadić.
Osvrćući se na minulu predizbornu kampanju, Tadić je ocenio da je ona bila opterećena lošim porukama, huškanjem građana jednih na druge i naglasio da je došlo vreme da se takva vrsta izbornih kampanja izopšti iz srpske političke prakse.
Tadić je, međutim, svima koji su ga vređali u predizobornoj kampanji poručio da im prašta i da je otvoren za razgovore sa svima i za saradnju sa onima koji poštuju pet principa na kojima je počivala i prošla vlada.
"Neće to biti laki pregovori. Pojedine političke snage koje su želele da vrate Srbiju u 90-te kalkulišu kako to da sada učine mimo volje građana. Upozoravam ih da to ne pokušavaju i da će biti sprečeni demokratskim sredstvima", rekao je Tadić.
Na pitanje ko će biti mandatar za sastav nove vlade, Tadić je odgovorio ocenom da je pitanje koje najpre treba rešiti ko će biti koalicioni partner Liste za evropsku Srbiju u budućoj vladi, a da tek potom sledi predlaganje mandatara.
"Rekao sam da ću ja odrediti premijera, jer nakon ovakvog glasanja građana ja imam odgovornost budući da će građani tražiti od mene da imam rezultate", objasnio je Tadić i ponovio da Vojislav Koštunica neće ponovo biti premijer.
Po završetku obraćanja novinarima, Tadić je otišao da se, kako je rekao, građanima obrati na beogradskim trgovima, a u okolini sedišta Demokratske stranke u Krunskoj ulici već čitav sat traje slavlje i tu je veliki broj građana sa trubačima. | |
| | | dipl.seljak Učesnik diskusija
Broj poruka : 331 Datum upisa : 30.04.2008
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 01:32 | |
| Mrtva trka....kako stvari stoje najebali smo u svakom slučaju. Slobin SPS donosi odluku, možda i samo Palma iz njihove koalicije. Možda se i Velja popišmani i otkači Koštunjavka, ali ne verujem.
Pitanje formiranja Vlade ipak rešava SPS i pomalo Palma...............videćemo.......... | |
| | | FRFE Član u razvoju
Broj poruka : 297 Datum upisa : 29.04.2007
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 07:14 | |
| Nista novo se nije desilo iako se Tadic "pravi" da je pobedio. Jeste on ima najvise glasova ,ali to nije samo DS nego DS+G17+CANAK+VUK DRASKOVIC+LJAJIC...... Znaci sve je isto kao i pre izbora sto se tog bloka tice. Sa druge strane Radikali su prosli losije jer su im SPS oduzeli mali deo glasova. SPS je "pobednik" ovih izbora,ali i to je lazna slika,jer SPS bez UDRUZENJA PENZIONERA,sa kojima je bio u koaliciji nebi prosao ovako . Svi vec najavljuju da ako ne bude po njihovom nema vlade Ceda nije ni presao cenzus. | |
| | | Lauda Prijatelj foruma
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 10:05 | |
| UPR:IZBORI-REZULTATI-RIK
RIK: LISTI "ZA EVROPSKU SRBIJU" - 102 MANDATA
6:30 BEOGRAD, 12. maja (Tanjug) - Prema podacima Republičke izborne komisije, lista "Za evropsku Srbiju" osvojila je 36,69 odsto glasova ili 102 mandata.
Na konferenciji za novinare RIK-a, održanoj u ponoć, saopšteni su privremeni podaci parlamentarnih izbora sa 33,91 odsto obrađenih biračkih mesta. Prema tim podacima, SRS je dobila 28,57 odsto glasova ili 80 mandata, D S S - NS 13,54 odsto glasova ili 37 mandata, SPS -PUPS-JS sa 9,14 odsto ima 25 poslanika.
Mađarska koalicija sa 1,24 odsto glasova, i Bošnjačka lista za evropski Sandžak - Sulejman Ugljanin sa 1,15 odsto glasova osvojile su po tri mandata.
Na osnovu obrađenih biračkih mesta, ostale stranke nisu dobile mandate.
Za LDP je glasalo 4,64 odsto birača, PŠ 0,66, za listu Da se selo pita 0,36, Reformističku stranku 0,26, Ujedinjene Vlahe Srbije 0,24 , Pokret moja Srbija 0,20, kao i za Romsku partiju-Srđan Šajn.
Koalicija Albanaca Preševske doline osvojila je 0,16 odsto glasova, Unija Roma Srbije 0,12, Građanska inicjativa Goranaca 0,11, Romi za Roma 0,10, Crnogorska partija 0,07, kao i Vojvođanska partija-Igor Kurjački i Narodni pokret za Srbiju-Milan Paroški, Patriotska stranka dijaspore 0,05, a Savez bačkih Bunjevaca 0,04.
Na izborima nije bilo većih nepravilnosti, osim nekoliko incidenata koji neće uticati na regularnost izbora, rekla je predsednica RIK-a Sonja Brkić i dodala da je najveći broj obrađenih biračkih mesta sa manjim brojem upisanih birača, a da najsporije stižu rezultati iz Vojvodine i Beograda.
Prema podacima RIK-a, odziv je bio 62,48 odsto.
Komisija će sledeću konferenciju za novinare održati danas, 12. maja, u podne. | |
| | | Lauda Prijatelj foruma
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 10:09 | |
| PIROVA POBEDAKoalicija “Za evropsku Srbiju - Boris Tadić” osvojila najviše glasova, ali će SRS i liste DSS-NS i SPS-PUPS-JS biti u prilici da formiraju vlast jer će dobiti 127 mandata BEOGRAD - Koalicija “Za evropsku Srbiju - Boris Tadić”, u kojoj se nalaze Demokratska stranka, G17 plus, Srpski pokret obnove, Sandžačka demokratska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine, osvojila je 38,7 odsto glasova izašlih birača na jučerašnjih vanrednim parlamentarnim izborima, što će joj u budućem parlamentu omogućiti najmanje 103 mandata. Lista Srpske radikalne stranke osvojila je 29,1 odsto glasova, što joj donosi 77 mandata. Uz 11,3 procenta koalicije DSS-NS (30 mandata) i 7,9 odsto koalicije SPS-PUPS-JS (20 mandata), ove tri liste najverovatnije će biti u prilici da predlože novog mandatara, jer će u ukupnom zbiru imati najmanje 127 poslaničkih mesta. S druge strane, DS će verovatno moći da se osloni na izborni rezultat LDP, koji je osvojio 5,2 procenta glasova (13 mandata), odnosno na rezultate stranaka manjina - mađarske partije (1,8 odsto ili četiri mandata), Ugljaninove Sandžaklije (0,8 odsto ili dva mandata) i stranke iz Preševske doline (0,5 odsto i jedan mandat). Sve ove stranke i liste, prema sinoćnim procenama Cesida, osvojile bi tek 123 poslanička mandata. Prema podacima Cesida, na jučerašnje parlamentarne izbore izašao je oko 4,1 milion glasača, što je 60,7 odsto biračkog tela. Da sve ide u pravcu formiranja radikalsko-deesesovsko-socijalističke vlade, govore i izjave lidera ovih stranaka. Ako se pre izbora znalo da Tomislav Nikolić samo u bunilu može u vladu sa DS, Vojislav Koštunica sinoć je razvejao sve dileme oko buduće saradnje sa strankama na listi koju predvodi Boris Tadić. - Ovde se radi o principima i državi! Mi od Luksemburga i Đelićevog potpisa na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju nemamo više nikakve sličnosti s DS i njenim partnerima! Razlike među nama su jasne i nepremostive! Spreman sam da budem partner svakom ko deli naše ideje, a DS i G17 plus to više nisu. Naše politike su suprotstavljene, tu kompromisa nema! - kategoričan je bio Koštunica. On je Borisu Tadiću poručio da pokuša da napravi skupštinsku većinu koja će mu omogućiti da formira novu vladu. - Đelićev potpis je dobio određeni broj glasova, oni koji su protiv toga takođe. Saberite i videćete šta nas čeka posle izbora - više je nego jasan bio Koštunica. S druge strane, lider DS Boris Tadić poručio je da neće dozvoliti formiranje vlade SRS i DSS. - Svi sada kalkulišu, ali ih upozoravam da se ne igraju s izbornom voljom građana, koja jasno poručuje da je Srbija za evropski put! Sprečićemo na demokratski način formiranje bilo koje antievropske vlade! Ukoliko postoji i ideja da do toga dođe, poručujem da takva solucija ne dolazi u obzir! Nama treba demokratska vlada okrenuta evropskim integracijama i takvu vladu ćemo dobiti! Ja ću odrediti premijera, ali to neće biti Vojislav Koštunica! Sa svima sam spreman da razgovaram, ali samo ako se slažu s naših pet principa: odbrana integriteta i suvereniteta i nastavak borbe za Kosovo u Srbiji, nastavak evropskih integracija, podizanje životnog standarda, borba protiv korupcije i nastavak saradnje s Hagom, ali Tribunalom koji ponovo mora da procesuira Ramuša Haradinaja i povrati svoj ugled - poručio je Tadić i istakao da je spreman za teške razgovore o formiranju nove vlade. Na ovu izjavu odmah je reagovao zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić, koji je predsednika Tadića optužio za kršenje Ustava. - Boris Tadić ponovo plaši građane preteći da njegova koalicija neće dozvoliti formiranje vlade u kojoj nema DS, tobože zbog toga što će se Srbija vratiti u godine koje mu se ne dopadaju! On nagoveštava nemire! Za Tadićevu vladu će morati da glasa 126 poslanika, kojih, kako sada stvari stoje, nema. Mi nećemo provocirati nikoga, ali našu pobedu niko ne može da spreči. Neka Tadić smanji veštačke emocije i neka opet potraži koalicioni kapacitet koji je na volšeban način izgubio - istakao je Nikolić. Prema njegovim rečima, najprirodnije je da u ovom trenutku razgovara najpre s Vojislavom Koštunicom jer su njihove dve stranke već mesecima ideološki potpuno bliske. - Ili ćemo imati vladu, ili nove izbore - poručio je Nikolić, koji je ostavio otvorenom mogućnost povlačenja iz politike “ukoliko to odgovara Srbiji”. Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je sinoć da očekuje razgovore sa DS o formiranju vlade Srbije. - Radujemo se razgovorima sa DS i nadamo se da će do tih razgovora doći što pre - rekao je Jovanović, ali i naglasio da zaokreta u kosovskoj politici od strane LDP nema i neće biti. On je isključio mogućnost bilo kakve saradnje sa SPS, SRS i DSS. Na kraju, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je sinoć da bez koalicije SPS-PUPS-JS neće moći da se napravi nova vlada Srbije. U obraćanju građanima na trgu u Jagodini, Marković je rekao da će se koalicija SPS-PUPS-JS držati svega što je obećala u izbornoj kampanji - a to su odlazak u Evropu i saradnja sa njom, ali sa Kosovom i Metohijom. - Ova koalicija će sarađivati sa Evropom, Amerikom, Rusijom i celim svetom. Bez saradnje s Evropom za nas nema boljitka - poručio je Marković. GLASAO SKORO 4,1 MILION GRAĐANAPrema podacima Cesida, na osnovu 85 odsto obrađenih glasačkih listića, na izbore je izašlo 60,7 odsto građana, odnosno četiri miliona sto hiljada građana. DS 38,7 % - 103 mandata LDP 5,2 % - 13 mandata DSS 11,3 % - 30 mandata SRS 29,1 % - 77 mandata SPS 7,9 % - 20 mandata Mađari 1,8 % - 4 mandata “Bošnjačka lista za evropski Sandžak - Sulejman Ugljanin” 0,8 % - 2 mandata Stranke Preševske doline 0,5 % - 1 mandat DINKIĆ: LDP I PALMA DOBRODOŠLIPredsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da će mandatara za sastav buduće vlade Srbije odrediti DS i da će ta vlada uvesti Srbiju u EU. - Lista “Za evropsku Srbiju” imaće 103 mandata i nedostajaće nam 23 mandata, a dobrodošli su svi koji hoće Srbiju u EU. LDP je proevropska stranka, znam da su i neki ljudi iz koalicije SPS-PUPS-JS, Palma je govorio da želi investicije u Jagodini - rekao je Dinkić. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 16:23 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 16:29 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 20:51 | |
| ljudovi, vidite ovo: - na zadnjim izborima u Hrvatskoj sve izlazne ankete pokazivale su pobjedu SDP-ea, i dogodi se suprotno pobjedi HDZ - isti k....c i u Srbiji, ankete pokazivale pobjedu radikala, a ono opet suprotno e sad, ko koga ovdje jebe, lud zbunjenog il zbunjeni ludog, idemo dalje: ko je sada ustvari relativni pobjednik izbora u Srbiji???? kome će Tadić dati mandat za sastav vlade, dali relativnom pobjedniku il nekom drugom isto su se lomila koplja u Hrvatskoj (neznam po Ustavu Srbije kak to ide) a volio bi da neko to nama malo pojasni već je bilo slučajeva (mislim u Austriji) da je mandat za sastav vlade dobio relativni gubitnik odoh radit ajd zdravo |
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 21:28 | |
| Nema brate Tadic sta da daje,on moze da pokusa sam da stvori vladu sto moze objektivno sa DSS (doskorasnjim saveznicima sa kojima se posvadjao pre izbora i koji su ga nazvali IZDAJNIKOM) ili sa SPS(koje je do juce Tadic nazivao GROBARIMA SRPSTVA) ili sa Radikalima -sto je i teoretski mislim nemoguce.
A vecinu veoma lako imaju Radikali 77 + Socijalisti 20 + DSS (Kostunica) 30. Ako se dogovore eto odmah nove vlade,svi su slicnih zahteva i ciljeva. A Tadiceva sinocna VESTACKA sirova "kao" pobeda ce izgleda ubrzo biti zaboravljena.
A cujem i veceras na dnevniku vec mu daju VETAR U LEDJA ovi iz EU (sa Solanom krvnikom srpske dece iz nepropisnog bombardovanja Nato-a) kao stavice Srbiju odmah jos blize EU ulasku-skoro na samu granicu(dovoljno da te zajebavaju jos duze vreme - a dovoljno i da ti izgleda privlacno kao sargarepa za magarca). | |
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Pon 12 Maj 2008, 22:04 | |
| Šta o Koštunici i DSS-u reći?
Pre 8 (slovima osam) godina je svrgavao vladu SRS-SPS zbog njihovog "rada" na očuvanju Kosova i životnog standarda, a sada je spreman da im obljubi guzice zarad položaja u toj istoj njihovoj Vladi. Isti im program....djoku Marjanovu.
Samo se nadam da ako budu formirali vladu, da će u kantama na ulici moći da se kupi i EuroDizel i AutoGas. | |
| | | | dipl.seljak Učesnik diskusija
| | | | Lauda Prijatelj foruma
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Čet 15 Maj 2008, 01:25 | |
| - dipl.seljak ::
- Šta o Koštunici i DSS-u reći?
Pre 8 (slovima osam) godina je svrgavao vladu SRS-SPS zbog njihovog "rada" na očuvanju Kosova i životnog standarda, a sada je spreman da im obljubi guzice zarad položaja u toj istoj njihovoj Vladi. Isti im program....djoku Marjanovu.
Samo se nadam da ako budu formirali vladu, da će u kantama na ulici moći da se kupi i EuroDizel i AutoGas. Ideja socijalne jednakosti mnogo je bliža demokratičnosti nego radikalizmu... samim tim mislim da će SPS prići DS-u rađe nego SRS-u | |
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Čet 15 Maj 2008, 10:39 | |
| - Lauda ::
- dipl.seljak ::
- Šta o Koštunici i DSS-u reći?
Samo se nadam da ako budu formirali vladu, da će u kantama na ulici moći da se kupi i EuroDizel i AutoGas. Ideja socijalne jednakosti mnogo je bliža demokratičnosti nego radikalizmu... samim tim mislim da će SPS prići DS-u rađe nego SRS-u Potpuno si u pravu. Jedini je problem što ideje nemaju mnogo veze za političkim interesima, tačnije sa partijskim interesima. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Čet 15 Maj 2008, 13:09 | |
| Srbijanski predsjednik Tadić i njegova proeuropska koalicija,po svemu sudeći,ipak neće sastaviti novu vladu.Navodno da su Srpski radikali postigli dogovor sa Koštuničinim DSS-om i socijalistima o formiranju vlasti.Prema tom dogovoru,radikali Vučić postat će gradonačelnik Beograda.Taj dogovor bi sutra navodno trebao biti i službeno potvrđen.
Baš mi je žao onih normalnih srba.A jbga. |
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja Čet 15 Maj 2008, 14:52 | |
| Lepo je osetiti brigu za sopstveni narod, makar samo i za onaj normalni deo. No, poslednja reč ipak govori sve iako je krnja za dva samoglasnika. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vanredni parlamentarni izbori 11. maja | |
| |
| | | | Vanredni parlamentarni izbori 11. maja | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |