Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Zima je, a ovde se može blablabla....

Ići dole 
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 27 ... 41  Sledeći
AutorPoruka
Gost
Gost

Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:11

baš ti to i nije trebalo Sad ja mačku još ništa nisam stavljala na ranu...
Nazad na vrh Ići dole
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

Broj poruka : 10774
Datum upisa : 03.11.2006

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:12

Dobro veče devojke...gledao sam seriju Selo gori a baba se češlja Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Very Happy Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
https://bezcenzure.forumsr.net
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:13

susjeda ::

A tak to ide...kad te krene... Neutral
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:14

Lauda ::
Dobro veče devojke...gledao sam seriju Selo gori a baba se češlja Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Very Happy Very Happy Very Happy

večer Lauda Twisted Evil kad sam bila u Bosni, cijelo vrijeme tip galami...Selo gori a baba se češlja...popi....mi Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:15

večer Lauda Twisted Evil kad sam bila u Bosni, cijelo vrijeme tip galami...Selo gori a baba se češlja...popi....mi Laughing

ma serija je fantastična...onaj govor ko rokeri s moravu .... vrištao sam od smeha Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:17

ma serija je fantastična...onaj govor ko rokeri s moravu .... vrištao sam od smeha Laughing

ajd bar da nije kao samo ime Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:17

na ranu se ništa i ne stavlja...životinje u svojoj pljuvački proizvode određenu dozu antibiotika i ranu ližu a ona zarasta...ukoliko se bez nadzora veterinara bilo šta stavlja na ranu može doći do trovanja želudca životinje....dakle ništa bez veterinara a u tom slučaju ako se stavi neki antibiotik mora se rana obezbediti da životinja ne može da je liže.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:18

na ranu se ništa i ne stavlja...životinje u svojoj pljuvački proizvode određenu dozu antibiotika i ranu ližu a ona zarasta...ukoliko se bez nadzora veterinara bilo šta stavlja na ranu može doći do trovanja želudca životinje....dakle ništa bez veterinara a u tom slučaju ako se stavi neki antibiotik mora se rana obezbediti da životinja ne može da je liže.

tako sam i mislila...neka si sam čisti , prije će mu proći.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:19

Opet sam pregledala šapu...ništ ne vidim, počne se trzat čim ga primim za nogu...balavci su u komi, a ja ne znam kak mu pomoći. Sad
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:21

aja ::
Opet sam pregledala šapu...ništ ne vidim, počne se trzat čim ga primim za nogu...balavci su u komi, a ja ne znam kak mu pomoći. Sad

ili veterinar ili čekanje...
Nazad na vrh Ići dole
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:22

pregledaj mu skočni zglob laganim pipanjem, ako na to reaguje onda je možda nezgodno stao i uganuo zglob Sad
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:23

pregledaj mu skočni zglob laganim pipanjem, ako na to reaguje onda je možda nezgodno stao i uganuo zglob Sad

Aaaa...sve gore i gore...ne mogu do veta sad...i još neko vrijeme... Sad

Neću ga maltretirati, legao je i spava.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:26

nemoj paničariti kao prvo Smile naš mačak se svako malo potuče i što bi trebali...svaki put kod veterinara Smile
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:28

nemoj paničariti kao prvo Smile naš mačak se svako malo potuče i što bi trebali...svaki put kod veterinara Smile

Ne paničarim. Vidjet ću sutra...inače jede normalno. I zajebava uobičajeno. I jako i se veselil kad sam došla doma....što će reći, skočil na mene i svu me oblizal. Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:30

nezgodno stao...ne brini se Smile
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:32

nezgodno stao...ne brini se Smile

Pa malo sam zabrinuta...više mi balavci krv piju. Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:33

pošaljii ih na spavanje Very Happy ti ćeš sama najbolju odluku donijeti kad treba kod veterinara.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:37

pošaljii ih na spavanje Very Happy ti ćeš sama najbolju odluku donijeti kad treba kod veterinara.

Ne da ne spavaju, još me i šetaju!! Rolling Eyes Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:40

zašto sad ? ?? pa večerali su Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:42

Žedni su. 9 9 9
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:44

Žedni su. 9 9 9

i ne mogu se ustati po vodu ili već što drugo farao
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:49

Žedni su. 9 9 9

i ne mogu se ustati po vodu ili već što drugo farao

Zato imaju mene Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Našla sam nekaj, možda ovo lux ima...ako je to, uopće nije sila k vetu.

Bolest je prvo opisana 1951. i do kod Njemačkih ovčara pa je neki i danas nazivaju panosteitisom njemačkih ovčara, no javlja se i kod drugih pasmina pasa. Vrlo je čest kod njemačkih ovčara, dobermana, zlatnih retrivera, njemačke doge. Mužjaci obolijevaju češće nego ženke. Javlja se u dobi od 5 do 12 mjeseci starosti, iako se iznimno može javiti već kod šteneta starog samo 2 mjeseca ili kod odraslog psa starog 5 godina.

U anamnezi vlasnici navode podatak da je pas iznenada počeo šepati, a da se nije prethodno nigdje udario ili su primijetili da je prije tjedan dana šepao na jednu a sada šepa na drugu nogu. Šepanje je ponekad tako izraženo da pas vrlo nevoljko ustaje, a napadi šepanja mogu biti praćeni nedostatkom apetita, apatijom pa čak i povišenom tjelesnom temperaturom. Najčešće panosteitis zahvaća podlaktice tako da se obično radi o šepanju na prednju nogu. Šepanje ponekad prođe samo bez ikakve terapije u roku nekoliko dana, no napadi se mogu ponavljati. Ponavljanju se u sve rjeđim intervalima, a kada pas završi s radom bolest napreduje (18 do 20 mjeseci starosti). Zato i kažemo da se radi o bolesti kod koje u pravilu dolazi do samoozdravljenja. Pritisak na dugu kost izazvati će bolnu reakciju kod bolesnog psa, pa su nam nekada anamneza i sama palpacija dovoljni za postavljanje radne dijagnoze. Definitivna dijagnoza može se postaviti samo rtg-om, no pošto se radi o invazivnoj pretrazi, na to se odlučujemo ako se šepanje ne primiri u roku od 7 dana. Nekada se smatralo da kod ovog oboljenja u krvi naraste broj eozinofilnih stanica, no novije studije kažu da je krvna slika u pravilu u granicama normale.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:51

znači, moraš malo pričekati.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:52

znači, moraš malo pričekati.

Aha. A opće stanje mu je dobro...vidjet ćemo kako će ići. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 EmptySub 02 Feb 2008, 23:54

ja sam jako dugo na netu i više sam se ukočila Sad idem..noć! Twisted Evil
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zima je, a ovde se može blablabla....   Zima je, a ovde se može blablabla.... - Page 13 Empty

Nazad na vrh Ići dole

Zima je, a ovde se može blablabla....
Nazad na vrh 
Strana 13 od 41Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 27 ... 41  Sledeći
 Similar topics
-
» Ajmo ovde....
» Blablabla

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Bez cenzure :: ...OPŠTI FORUM... :: Prijatelji-
Skoči na: