|
| brbljajte ovdje | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:35 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:36 | |
| - aja ::
- Mene treba zatuć...opet jedem.
i ti ne mogu naći... jel ovo??? fale mi naslovi na papirima kad nažvrljam na brzinu 8 jaja 8 žlica šećera 8 žlica brašna 1 vanilin šećer žumanjke umutiti sa svime pa dodati bjelanjke. 1puding od čokolade 1/2 lit.mlijeka 2 žumanjka 10 deka šećera 25 deka maslaca žumanjke i šećer razmutiti s pudingom, ukuhati u mlijeko.u ohlađeno dodati maslac. premazati biskvit. zaliti čokoladom |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:40 | |
- susjeda ::
- čitam recept i ne vjerujem 60 dag čokolade ovo je rekorder svih kolača u količini čokolade
Pa zato se i zovu čokoladne kocke. ima i žešći slijedi torta koju još nisam isprobala ali frendica s iskona veli da je najbolje što je do sad jela Čokoladna torta > > 5 jaja > 20 dag mljevenih badema > 8 dag maslaca > 8 dag šećera > 1 vanilin šećer > 2 žličice praška za pecivo > 2 žlice narančina soka > 20 dkg čokolade > > Šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmješati. > Dodati žumanjke, bademe, prašak za pecivo, narančin > sok i rastopljenu čokoladu. Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu izliti u kalup i > peći na cca 175 stupnjeva 45 minuta. Hladno prerezati > na 2 dijela. > > 2 dl slatkog vrhnja zakuhati i preliti preko 20 dag > čokolade za kuhanje (što mračnije to bolje). Miješati > dok ne postane glatka smjesa, ohladiti i ostaviti da > odstoji bar 1 sat u frižideru. Dobro izmiksati i > namazati tortu. > > 10 dag čokolade rastopiti i dodati 5 dag maslaca, > preliti preko torte. Popravljam recept Smanjila sam količinu čokolade u kremi i glazuri, dodala još 5 dag badema za ukrašavanje. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:42 | |
| Biskvit 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 6 žlica vode 2 žlice kakaovca 1/2 praška za pecivo Krema: 1/2 l vrhnja za šlag 1 vrećica želatine u prahz
Preljev 20 dag čokolade 10 dag margarina Istucite snijeg od bjelanjaka, pjenasto umutite žumanjke, šećer i vodu. Dodajte brašno, prašak, kakao te snijeg od bjelanjaka. Pripremite želatinu, lupajte vrhnje i dodajte želatinu u vrhnje. Možete u vrhnje dodati šećera. Čokoladu i margarin otopiti za preljev.
Slažete...biskvit, pola šlaga, pola čokoladnog preljeva, zatim druga polovica šlaga i biskvit. Na zadnje druga polovica čokoladnog preljeva.
evo ga napokon...
Poslednji izmenio dana Ned 08 Apr 2007, 22:46, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:45 | |
| vidim par greškica, al shvatit će ko treba recept |
| | | Gost Gost
| evo drugi za kinder, sa želatinom 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 6 žlica vode 2 žlice kakaa 172 praška za pecivo krema: 172 litre vrhnja za šlag 1 vrećica želatine u prahu preljev: 20 deka čokolade malo maslaca ili kako tko već voli biskvit : istući snijeg od bjelanjaka . žumanjke sa šećerom. dodati šećer i vodu., brašno , pecilni praašak, vodu,kakao, snijeg od bjkelanjka. ohlađeni biskvit prerezati po pola. krema: želatinu spremit prema uputama , u istučeno vrhnje dodati želatinu. slagati biskvit, vrhnje,čokoladni preljev i tako dalje. zaliti čoksom. |
| | | Gost Gost
| - susjeda ::
- vidim par greškica, al shvatit će ko treba recept
gdje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:46 | |
| Super s....a sad mi detaljno objasni ovaj dio Pripremite želatinu, lupjate vrhnje i dodajte želatinu u vrhnje Stvarno ne znem. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:46 | |
| |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:48 | |
- Super s....a sad mi detaljno objasni ovaj dio
Pripremite želatinu, lupjate vrhnje i dodajte želatinu u vrhnje Stvarno ne znem. mene ubija želatina.no, ponekad i potrefim u vrhnje se stavi 6 listića želatine otopljene u malo toplog mlijeka |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:49 | |
| Aja, ja izmutim šlag, sa ili bez šećera ovisi kako tko voli slatko. Nakvasim želatinu mislim u 6 žlica vode i stavim na štednjak da se otopi, ne zakuha. Zatim ju što brže mogu istresem u šlag i izmiksam. |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:53 | |
- Aja, ja izmutim šlag, sa ili bez šećera ovisi kako tko voli slatko. Nakvasim želatinu mislim u 6 žlica vode i stavim na štednjak da se otopi, ne zakuha. Zatim ju što brže mogu istresem u šlag i izmiksam.
tako radim i ja. probala sam neki dan ovu novu, u prahu. bolja je , ali ja i dalje nikako na zelenu granu sa želatinom |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:53 | |
- Aja, ja izmutim šlag, sa ili bez šećera ovisi kako tko voli slatko. Nakvasim želatinu mislim u 6 žlica vode i stavim na štednjak da se otopi, ne zakuha. Zatim ju što brže mogu istresem u šlag i izmiksam.
To sve napravila...i ispalo je tekuće. Raznervirana sam poklopila to drugom polovicom biskvita i maknula s očiju. Rekla sam balavcima da to mogu pojesti ili baciti, kako im drago...ja išla peći druge kolače. Nakon koja dva sata jura se sjetil i išel probati...i naravno, šlag tvrd kao...ma grgrgrgrgr...grgr....ljuta sam na samu sebe. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:55 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:57 | |
| samo da još dodam da ja kada pečem neki biskvit koji je recimo potrebno rezati, ja nikad ne režem već stavljam u veliku tepsiju hmmm...tepsija i onda samo prerežem na pola i imam dva dijela iste debljine. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:58 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:58 | |
| Dobro veče Podgorica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:59 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 22:59 | |
| aja, kakva je igrica Magic Academy? čini mi se zgodna? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 23:00 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 23:01 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 23:02 | |
| - komšinica ::
- aja, kakva je igrica Magic Academy? čini mi se zgodna?
Nemam pojma, mislim da nije akcija, treba tražiti stvari čini mi se. Potraži kenny's adventure, ta je lijepa |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: brbljajte ovdje Ned 08 Apr 2007, 23:03 | |
| Dobro cure, a kak radite sa mesom, jel i sa tim ima muke |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: brbljajte ovdje | |
| |
| | | | brbljajte ovdje | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |