|
| Vina mog kraja | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:06 | |
| Malo reklame. Nadam se da necu dobiti racun za reklamiranje. Plešivicko - okicko gorje poznato je u, ne samo Hrvatskoj, vec i u cijelom svijetu po dobroj kapljici - vinima. U mom malenom gradu svake godine održavaju se vinske svecanosti http://www.jaskalive.com/index.php). Na ovom linku možete pogledati slike i tekstove sa ovogodišnjih svecanosti (odaberite vinarstvo). Da bih vam ponudio dobru kapljicu posjetite www.zagrebacka-zupanija.hr/vina i www.tomac.hr . Vino po mnogim strucnjacima, nije više samo pice, vec i lijek. Živjeli virtualni prijatelji (sada trenutno pijem portugisac od mog prijatelja 8) 8)
Poslednji izmenio dana Ned 19 Nov 2006, 18:09, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Bojovnik Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:08 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:11 | |
| I ti bojovnice!!! (jeb.... me za č i ć, od sada nema č i ć već C) |
| | | Bojovnik Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:12 | |
| - gradski-seljak ::
- I ti bojovnice!!! (jeb.... me za č i ć, od sada nema č i ć već C)
ko te j:::? |
| | | Lauda Prijatelj foruma
Broj poruka : 10774 Datum upisa : 03.11.2006
| Naslov: Re: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:13 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:48 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Ned 19 Nov 2006, 18:51 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Pon 20 Nov 2006, 19:16 | |
| Dobar je naročito s kestenima. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Pon 20 Nov 2006, 19:19 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Pon 20 Nov 2006, 21:40 | |
| Bok.
Je, s kestenima je zbilja dobar.
Kod nas nema baš nešto crnih vina iako pokušavam zasadit crni chardonnay. Kažu mi enolozi kako bi ta sorta mogla dobro uspjevati. Inače od crnih vina najviše volim talijansku sortu Chianti, iz Toskane.
Nisam neki ljubitelj bijelih vina. Jučer sam kod susjeda probala rizling, ima "smokvastu" onak gustu aromu ako kužiš kaj hoću reći....Nije tipičan ali je kvalitetan. |
| | | Lauda Prijatelj foruma
Broj poruka : 10774 Datum upisa : 03.11.2006
| Naslov: Re: Vina mog kraja Pon 20 Nov 2006, 22:01 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Pon 20 Nov 2006, 22:07 | |
| - gizmo ::
- Bok.
Je, s kestenima je zbilja dobar.
Kod nas nema baš nešto crnih vina iako pokušavam zasadit crni chardonnay. Kažu mi enolozi kako bi ta sorta mogla dobro uspjevati. Inače od crnih vina najviše volim talijansku sortu Chianti, iz Toskane.
Nisam neki ljubitelj bijelih vina. Jučer sam kod susjeda probala rizling, ima "smokvastu" onak gustu aromu ako kužiš kaj hoću reći....Nije tipičan ali je kvalitetan. Moram priznati da nisam neku znalac. Volim ovaj portugisac, što ga spominjem i to samo mlad. Jer on se i pije kao mlado vino. Nekad sam znao piti gemište. Tu negledaš kvalitetu već samo da piješ. E sada malo po malo to je nestalo, al zato vilim popiti čašu dobrog vina. Dao sam one linkove. To su saista sve izvrsna vina. A za bambus je izvrstan. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Pon 20 Nov 2006, 23:19 | |
| Kad sam rekla "kod nas" mislila sam na svjeverozapadnu Hrvatsku. Bambus, a? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Vina mog kraja Uto 06 Mar 2007, 15:06 | |
| Malo vina produljuje život muškarcima Čini se da konzumiranje umjerene količine vina muškarcima produljuje život za nekoliko godina, objavili su nizozemski znanstvenici. Vino djeluje blagotvornije od piva i žestokih pića Analizirali su studije o alkoholizmu koje su se počele provoditi 1960. godine i pratili osobne podatke muškaraca koji su umrli do 2000. godine. Ispitanicima su bila postavljana pitanja o tome koliko alkohola piju, o njihovim prehrambenim i pušačkim navikama, težini, srčanim i moždanim udarima, dijabetesu i raku.Uzimanje male količine alkohola - manje od čaše dnevno - bilo je povezano s manjom učestalošću smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti, kao i od drugih uzroka, pokazala je studija.A pijenje vina, čini se, djeluje blagotvornije od piva i žestokih pića, jer je s najnižim mortalitetom povezana upravo konzumacija čaše vina dnevno.Istraživanje je pokazalo da su muškarci koji su pili vino živjeli u prosjeku 3.8 godina duže od onih koji nisu pili alkohol i dvije godine duže od muškaraca koji su bili druga alkoholna pića. ------------------------- |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vina mog kraja | |
| |
| | | | Vina mog kraja | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |