Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Biznis plan malo košta a puno vredi

Ići dole 
AutorPoruka
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

Broj poruka : 10774
Datum upisa : 03.11.2006

Biznis plan malo košta a puno vredi Empty
PočaljiNaslov: Biznis plan malo košta a puno vredi   Biznis plan malo košta a puno vredi EmptyPon 12 Mar 2007, 01:34

U okviru programa za podsticaj preduzetništva, dvadeset pet preduzetnika iz 17 beogradskih opština imalo je priliku da učestvuje u besplatnom petodnevnom treningu na kraju kojeg su dodeljivane novčane nagrade za tri najbolja biznis plana.

Za planiranje se utroši najmanje vremena, ali tako može da se uštedi mnogo vremena u poslovanju firme. Mislim da se nedovoljno ulaže u planiranje u domaćim preduzećima, kaže za "Blic" Ljubomir Stavrić, direktor škole računara "Mikronet" koja je dobila prvu nagradu za najbolji biznis plan u okviru programa za podsticaj preduzetništva.

Stavrić kaže da mu je kurs pomogao da napravi dobar biznis plan.

- Mi smo i ranije svake godine radili biznis plan, ali nikada tako detaljno kao sada. Plan je interesantniji u odnosu na druge jer se bavimo obrazovanjem, a to je teško pretočiti u novac jer znanje nije roba za koju tačno znate koliko košta. Čini mi se da zato naš plan izgleda profitabilnije u odnosu na ostale planove. Ipak, nismo to radili zbog nagrade, već smo radili zbog firme - kaže Stavrić.

Prema njegovom iskustvu, u planiranju treba krenuti od toga čime firma raspolaže, a onda videti kako se resursi mogu najbolje upotrebiti za ostvarivanje profita.

- Nijedna poslovna ideja ne može da se razvija bez plana - kaže Stavrić.

Program za podsticaj preduzetništva realizovali su Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (AMSP) i kompanija "Britiš-ameriken tobako", a pobednici su dobili nagrade od 3.000, 2.000 i 1.000 evra.

R. Ž. Marković

Izvor: Blic
Nazad na vrh Ići dole
https://bezcenzure.forumsr.net

Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» IZIT: Evro vredi 100 dinara

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Bez cenzure :: ...DRUŠTVO... :: Politika-