Srebro za srpsku snouborderku
Srpska takmičarka Nina Micić osvojila je srebrnu medalju u snoubordu na Zimskom olimpijskom festivalu mladih Evrope (EYOF) u španskom gradu Haka. Takmičarka smučarskog kluba Rojal iz Beograda u disciplini paralel veleslalom izgubila je u velikom finalu od Austrijanke Ime Mešik. „Prezadovoljna sam, uprkos kiksu koji sam doživela u prvoj trci. Očekujem da postignem još bolje rezultate u četvrtak, a ova medalja je veliki podstrek za mene”, rekla je Nina. Srpska takmičarka je prethodno nadmašila Nemicu Merlani Modeger, u četvrtfinalu Ruskinju Olgu Kel, a u polufinalu Švajcarkinju Ivon Šuc, kasnije osvajačicu bronzane medalje. Micićeva je srebrnu medalju osvojila u konkurenciji 42 takmičarke.
Medalja 16-godišnje Nine Micić je prva za Srbiju u istoriji EYOF-a. Nekadašnja Jugoslavija na EYOF-u učestvuje od 1995. godine, kada ja takmičenje održano u Andori.
U muškoj konkurenciji paralel veleslaloma 17-godišnji Boris Judin zauzeo je četvrto mesto sa 76 stotinki zaostatka za Rusom Dimitrijom Bazanovim u trkama za bronzu.
Strahinja Čupović je bio 14. u konkurenciji 59 takmičara.
Letnji EYOF se ove godine održava u Beogradu, gde će učestvovati sportisti do 17 godina. (B92, Beta)