Zločin zbog ljubomore
N. Z. - M. B., 27. januar 2007
UBICA iz Brusnice kod Gornjeg Milanovca, Mirko Pešović (59) preklao je nevenčanu suprugu Radoslavu Lazarević (54) zbog ljubomore. Ovo je, najverovatnije, motiv za zločin koji je počinio, a na ovakav zaključak navodi njegov iskaz, dat pred istražnim sudijom Okružnog suda u Čačku, koji mu je odredio pritvor.
Pešoviću je ovo drugi zločin, jer je 1992. godine zaklao svoju ljubavnicu Jovanku Vukašinović. I tada je motiv ubistva bila ljubomora.
Ubica je istražnom sudiji ispričao da je sa Radoslavom dva puta bio u "vezi". Najpre, oko godinu i po dana pre nego što je upoznao Jovanku, a potom oko osam godina unazad. Po njegovom iskazu, međusobno su se voleli, poštovali i to je trajalo sve do pre desetak dana.
Dok je Pešović ležao u ovdašnjoj bolnici, jer ima visok krvni pritisak i povišen šećer, Radoslava je dočekala Srpsku novu godinu u Domu penzionera na Rudniku. To joj je po izlasku iz bolnice Pešović zamerio.
Kritične večeri su se čuli telefonom i dogovorili da se nađu, s tim da on pre toga ode i uzme tablete za sniženje krvnog pritiska za njega i nju. Na dogovorenom mestu su se našli, i ona je sela u njegov automobil. Međusobno su se zadirkivali na ljubavne teme, a onda je Pešović sebi utuvio u glavu da Radoslava ne gaji osećanja prema njemu, kao ranije. Kuhinjskim nožem zaklao je Radoslavu u automobilu.
- Ne znam šta se sa mnom događalo u tom trenutku. Sećam se da sam dohvatio nož i počeo sam da je bodem - rekao je Pešović istražnom sudiji.
Zaklanu ženu odvezao je u šumu u Brusnici i leš tu ostavio. U jednoj prodavnici je, zatim, kupio pola litra konjaka i počeo da pije. Lutao je, kaže, tokom noći po seoskim putevima u šumi, da bi se u jednom trenutku vratio na mesto gde je ostavio zaklanu Radoslavu.
- Došao sam da vidim da možda nije živa, ali sam video da je mrtva. Počeo je da pada sneg, pa sam sa sebe skinuo jaknu i s njom prekrio lice i deo njenog tela. Ispod glave sam joj stavio najlon. Voleo sam je a i ona mene, rekao je ubica prilikom davanja iskaza.
I dalje se traži kuhinjski nož sa kojim je zaklao Radoslavu .
SUDBINA
NEKA čudna sudbina je u pitanju. Jovanku sam ubio 14. septembra 1992. godine, a 14. septembra je rođena Radoslava - rekao je Pešović.
KAZAO ĆERKI
KAD je zaklao Radoslavu, Pešović je o tome obavestio svoju ćerku Miru, a ona policiju - izjavio je okružni istražni sudija Branislav Stanić.
Izvor: Večernje Novosti