Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Blagost sinu oporavljenom !!!

Ići dole 
AutorPoruka
ravnogorac
Član u razvoju
Član u razvoju
ravnogorac

Broj poruka : 233
Datum upisa : 01.05.2008

Blagost sinu oporavljenom !!! Empty
PočaljiNaslov: Blagost sinu oporavljenom !!!   Blagost sinu oporavljenom !!! EmptyUto 02 Jul 2013, 22:49

Taliban primio pravoslavlje na Svetoj Gori

Ahmed je rođen i odrastao u avganistanskom selu. Detinjstvo je proveo u siromaštvu, izučavanju islamističkih sveštenih knjiga i ratovanju. „Više i ne pamtim s kime sam sve ratovao ali jedno znam, to je bilo neprestano ratovanje“ – priseća se Ahmed.

Dugi niz godina je radio kod talibana. Bio je fanatičan musliman, pripadnik radikalnog islama. U jednom trenutku više nije mogao da podnese takav život – stradanje, siromaštvo, nasilje, bol i smrt. Kada je imao 23 godina krenuo je preko neprohodnih planina Pakistana za Iran. Jedini njegov „pasoš“ je bio zajednički jezik farsi. Dve godine radi bez dokumenata i na kraju stiže do krajbrežja Male Azije u Turskoj, koja je za njega pretsatvljala kapiju zapadnog raja.

Pre devet godina, tokom jedne zimske noći, zajedno sa jednim prijateljem, na dušeku na naduvuvanje i veslima, uz nekoliko boca vode pristiže do ostrva Lezbos. O pretstojećem putovanju ka veri, Ahmed govori:

„Tamo, na Lezbosu, sreli smo odraslu ženu u crnom, zabrađenu maramom -mislili smo da je muslimanka sa detetom. Moj prijatelj je govorio malo engleskog, ali ona nije. Gestovima nam je pokazala na koju stranu da idemo do asvaltnog puta i dala nam nešto novca za autobus.

Stigli smo do pristaništa i seli na prvi brod do Pireja. Na izlasku su nas zaustavili. Posle tri meseca u jednom manjem emigrantskom centru dobijamo karte i krećemo za Atinu. Tamo sam naučio grčki jezik i radio na različitim mestima, dok nisam našao stalan posao u jednoj firmi za solarne ćelije.

Plaćali su me pristojno i još se i založili za mene u Institutu za socijalnu brigu, posle čega sam i dobio dokumente za politički azil. Radio sam u toj Atinskoj firmi punih šest godina, i nisam u početku ulazio u Crkvu.

Постављена слика

Međutim, kako sam često prolazio pored crkve, nešto me je vuklo unutra i počeo sam da ulazim. Postao sam spokojniji. Kada sam dobro naučio grčki, poželeo sam da nešto više saznam o Hristu. Najpre sam došao do Novog Zaveta, ali je on bio na jeziku za mene nerazumljivom (starogrčkom). Na kraju nalazim jedan na grčkom i počinjem sa čitanjem. Od nekog sam dobio i film o Isusovom životu.

Na persijskom je bio tako da sam sve razumeo. Ostavio je na mene jak utisak a srce mi se konačno uspokojilo. Onda sam se rešio, i odlučio da postanem Hrišćanin.

Napuštam Atinu kada se firma zatvorila i selim se u provinciju. Nalazim mali kvart u susednom gradu. U blizini je bilo i more. Prosto obožavam grčko more!

Pete junske večeri, u Hilandarskoj keliji „Roždestva Bogorodičinog“ Ahmed Maruda postaje hrišćanin. Dobija ime Aleksandar, po svetom novomučeniku Aleksandru Solunskom, koji je postradao 1794. godine i naziva se „Derviški“.

Pouke.org
Nazad na vrh Ići dole

Blagost sinu oporavljenom !!!
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Bez cenzure :: ...DRUŠTVO... :: Religija :: Pravoslavna-
Skoči na: