| Muke srpskog heroja | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Muke srpskog heroja Uto 21 Apr 2009, 12:45 | |
| KAPETANU DRAGANU SMETA PISANJE AUSTRALIJSKE ŠTAMPE Smeta mu pisanje da je povezan sa ratnim zločinima: Dragan Vasiljković u toku rata u Hrvatskoj
PHOTO: EPA/MZWELE
|
Po tužbi Dragana Vasiljkovića, vođe paravojne jedinice Knindže tokom rata u Hrvatskoj, poznatijeg kao kapetan Dragan, u ponedeljak je u Sidneju počeo sudski proces za klevetu protiv lista „The Australian” e-Novine .kl1283a92532 A{font-weight:bold; color:#322864 } .kl1283a92532 A:hover{text-decoration:underline; color:#322864 } p {margin:0; padding:10px 0 0 0 } Kako javlja Hrvatska televizija, Vasiljković je u februaru ove godine tužio The Australian. Ovaj list je napisao da će proces u sidnejskom sudu biti usredsređen na to da li su objavljivanjem tvrdnji da je Dragan Vasiljković učestvovao u ratnim zločinima u Hrvatskoj narušili njegov ugled. HRT piše da bi se ovaj proces trebalo završiti pre razmatranja nove žalbe o odluci australijskog suda na izručenje Hrvatskoj, na kojem će se Vasiljković preko video-linka suočiti sa svedocima iz Hrvatske. Ken Mekinon iz suda u Sidneju izjavio je, kako prenosi HRT, da je u ovom slučaju reč o čudnoj primeni zakona o kleveti i da nije jasno da li će se na suđenju za klevetu moći utvrditi što se dešavalo u Hrvatskoj. Vasiljković, koji je uhapšen pod lažnim imenom Danijel Sneden, nalazi se od 20. januara 2006. u zatvoru u Australiji, na osnovu hrvatske međunarodne poternice koja ga tereti za učešće u ratnim zločinima protiv civila, hrvatskih vojnika i zatvorenika i kršenje odredbi Ženevske komisije. Dosad su odbijene njegove žalbe u Saveznom sudu u Sidneju i Područnom sudu Novog Južnog Velsa, takođe u Sidneju. Prema australijskom zakonu o izručenju iz 1988, Vasiljković nakon odluke poslednjeg suda može uložiti ukupno tri različite žalbe različitim sudskim telima |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Sre 22 Apr 2009, 07:03 | |
| Kad će ga više izručiti... Možda se čovjek uželio Knina... Ma, sigurno bi htio doći u Hrvatsku... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Sre 22 Apr 2009, 22:56 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Čet 23 Apr 2009, 17:50 | |
| Neću dozvolit da ga smjeste u Remetinec... Nek ide u Bilice, ipak on voli Dalmaciju. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Čet 23 Apr 2009, 18:58 | |
| najbolje u Kninsku tvrđavu.Tamo već postoje čelije koje on vrlo dobro pozaje,u kojima se izživljavao nad Hrvatskim vojncima |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Čet 23 Apr 2009, 19:32 | |
| Ne znam da li je Lora, još aktivna, tamo bi mu bilo najbolje... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Čet 23 Apr 2009, 20:50 | |
| ojepe,nisam Kninsku tvrđavu spomenula bez vraga samo sam mislila da bi se kapetan tamo osjećao kao na domaćem terenu |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 06:26 | |
| Ma, znam ja to, ali bih ja njega u neki izdvojeni objekt, koji još nema svoju pravu namjenu. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:38 | |
| a to je |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:44 | |
| - sjekač ::
- a to je
JEDAN HANGAR, U BLIZINI zAGREBA, KOJI JOŠ NEMA SVOJU PRAVU NAMJENU...recimo |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:46 | |
| pa naći ćemo mu namjenu |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:47 | |
| jbt a kaj ima tamo daj reci ????? ja bi ga smjestija u prostor od oko 4m kubna |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:49 | |
| zapravo, je imao namjenu dok je služio za obuku, a možda bi i sad mogao u tu svrhu poslužit... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:51 | |
| - ojeP ::
- zapravo, je imao namjenu dok je služio za obuku, a možda bi i sad mogao u tu svrhu poslužit...
sad znam, da da |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:53 | |
| palomicu, bih imenovao doživotnom upraviteljicom... bio bi to zatvor otvorenog tipa... ulaz bi bio svima dopušten, ali naravno prije toga obuka... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:56 | |
| ulaz svima dopušten alli ne i izlaz |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:57 | |
| - paloma051 ::
- ulaz svima dopušten alli ne i izlaz
vidiš, upraviteljice kak ti kužiš... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:58 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 21:58 | |
| nabavite mi bičeve |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 22:00 | |
| Arsenal, je spreman... na tajnoj lokacija, ne dira se...može opet zatrebati... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 22:01 | |
| bi ja kak mogo se priključit?? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 22:02 | |
- bi ja kak mogo se priključit??
baš razmišljam |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 22:04 | |
| - ojeP ::
- Arsenal, je spreman...
na tajnoj lokacija, ne dira se...može opet zatrebati... ti ćeš mi trebat mislim...zbog tajne lokacije |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 22:04 | |
- bi ja kak mogo se priključit??
svak je dobrodošao... pogotovo tko ima iskustva... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja Pet 24 Apr 2009, 22:06 | |
| - paloma051 ::
- ojeP ::
- Arsenal, je spreman...
na tajnoj lokacija, ne dira se...može opet zatrebati... ti ćeš mi trebat
mislim...zbog tajne lokacije joj kolko si puta prošla kraj nje... ni Aksentijević je nije mogao locirati... |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Muke srpskog heroja | |
| |
|
| |
| Muke srpskog heroja | |
|