OjađeniNestali biznismen Nikola Lazić u poslednje vreme dobio je i najveće klijente, sa ulozima od 200.000 evra pa naviše, tvrdi izvor Kurira BEOGRAD - Nestanak Nikole Lazića (55), vlasnika firme „Elita internacional“ iz Nušićeve ulice, koji se bavio zelenašenjem i kome se od pre desetak dana gubi svaki trag, uspaničio je klijente koji su mu, kako saznajemo, poveravali od 200.000 evra pa naviše!
Prema najnovijim informacijama, među Lazićevim zajmodavcima su i poznati beogradski preduzetnici, lekari, sportisti, a ima i advokata. Dobro obavešteni izvor Kurira otkriva da je Lazić godinama sticao nepodeljeno poverenje među viđenijim Beograđanima, ali da je stvar izmakla kontroli tek u poslednjih nekoliko meseci.
- Dobar glas o korektnosti Nikole Lazića i njegove „Elite“ širio se godinama, pa je poverenje vremenom spontano raslo. Ljudi su, opečeni „jezdama“ i „dafinama“, na početku ulagali po 3.000 evra, što je bio minimum, a onda vremenom, zadovoljni redovnom isplatom kamate, povećavali iznos. Bila je prava navala, pa je Lazić lane podigao minimum pozajmice na 5.000 evra, a kamata je ostala ista - tri odsto mesečno. Interesovanje ulagača je raslo, tako da je u poslednje vreme dobio i najveće klijente, sa ulozima od 200.000 evra pa naviše. Za pola godine od samo nekoliko klijenata slilo mu se više miliona evra - objašnjava naš dobro upućeni izvor.
Većina Lazićevih poverilaca svakako su oni s minimalnim ulogom, čija je mesečna kamata bila 150 evra.
- Razumem ja one koju su ne trepnuvši dali i 300.000 evra, jer im to sigurno nisu jedine pare. Kako li je nama što su nam to najveće i jedine pare koje ćemo videti u životu?! Koliko sam čula od drugih s kojima skoro svaki dan odlazim pred „Elitu“, najviše je nas što smo uložili otpremninu, i sad možemo samo Bogu da se molimo. Mislila sam da s tih 150 evra plaćati komunalije i da još ponešto ostane. Najviše me je zabolelo to što je poslednji put na vratima „Elite“ pisalo da ne radi zbog problema sa instalacijama. Još mi i inteligenciju vređaju - priča naša čitateljka, koja nije izgubila nadu da će svoju otpremninu ipak videti još jednom „na gomili“.
Prijatelji Nikole Lazića i dalje nas uveravaju da se on vraća u Srbiju, iz Švajcarske ili Nemačke, negde oko Svetog Jovana.
PREVARILI GA SREMCIPre nekoliko godina, kako saznajemo od našeg dobro obaveštenog izvora, Lazića su za 20.000 evra prevarila dva mladića iz Srema.
- Obojica su se pojavila u „Eliti“ sa urednim tapijama svojih nekretnina, tražili pozajmicu od po 10.000 evra i odmah potpisali ugovor da će redovno plaćati kamate od pet odsto mesečno. Dobili su novac i tih 250 evra mesečno su redovno isplaćivali celih 40 meseci, čuvajući priznanice. Kad su tako posle tri i po godine uplatili „do glavnice“, prestali su da plaćaju. Imali su uplatnicama dokaz da su izmirili dug, a „Elita“ im, navodno, nije mogla ništa, jer kako sudski da im isplati „zelenašku kamatu“! Lazić se od tada uglavnom oslanja na preporuke - objašnjava naš izvor.