Gost Gost
| Naslov: Slobini transkripti na aukciji Ned 09 Nov 2008, 12:23 | |
| Slobini transkripti na aukciji |
| |
| Transkripti prisluškivanih razgovora Slobodana Miloševića ponuđeni su na aukciji na internetskoj stranici Limundo po početnoj cijeni od 500 dinara – nešto više od šest eura. |
|
Riječ je o transkriptima Miloševićevih razgovora od 1995. do 1997. godine s najbližim suradnicima i obitelji te s mnogobrojnim svjetskim političarima, među kojima je i tadašnji američki predsednik Bill Clinton, piše u vikend-izdanju beogradski list Danas.
Prodavateljica, "Murić Aleksandra", objasnila je za Danas da je riječ "o autentičnim transkriptima Miloševićevih telefonskih razgovora koje je snimala hrvatska obavještajna služba dok je Milošević boravio u vili u Karađorđevu", ali nije htjela komentirati kako je njih došla.
Vila u Karađorđevu, navodi prodavateljica za beogradski list, "bila je omiljena rezidencija predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, koji nije ni sanjao da je, dok je u njoj vodio državne poslove, sve njegove telefonske razgovore, i službene i privatne, uz pomoć najsuvremenije američke opreme prisluškivala obavještajna uprava Hrvatske vojske".
Ona za Danas kaže i da je tako "hrvatski vrh imao neposredni, trenutni uvid u odluke i planove, namjere i želje, ali i osobno raspoloženje tadašnjega prvog čovjeka Srbije".
Transkripti prisluškivanih razgovora negdašnjeg predsjednika Srbije i SRJ, haaškog optuženika, pokojnog Slobodana Miloševića, sastoje se od 17 dijelova, navodi u tekstu Danas i dodaje kako nose sljedeće naslove: Clinton: Lijepo je čuti vaš glas; Predsjednikov bijes; Muke zbog Radovana Karadžića; Vuka na čistinu; Ivan sve amenuje; Telekom kao spas; Antić ne čita novine; Srbi nisu Kurdi; Urota protiv Srbije; Igre oko Kosmeta; Miru brinu piloti; Meni Clinton kaže; Surovi zakon mafije i Mrak širom Srbije.
Cijena navodnih transkripta je u pet dana, s početnih 500 narasla na 14.001 dinar, odnosno 172,64 eura.
Dio prisluškivanog razgovora: |
Razgovor Slobodana Miloševića s Urošem Šuvakovićem, kojem Milošević daje jasne upute o djelovanju protiv određenih ljudi iz srbijanske opozicije (Zorana Ðindića, Vuka Draškovića...) nazivajući ih, pri tom, falsifikatorima i lopovima.
Milošević: Treba da se i ovde iz centrale napravi, brate, jedna organizacija, da se mlati po ovima, po ovim lopovima. Ova naša opozicija, to su sami, bre, falsifikatori i lopovi: oni se ničim ne bave drugim nego blaćenjem pojedinaca. Već o meni i mojoj porodici da ne govorim. Mi smo od kad smo još pokrali zajam za privredni preporod Srbije najveći kriminalci.
Šuvaković: E pa sve, sad je izmislio Vuk kako je Borka stavila na privatni račun ni manje ni više nego petsto miliona dolara slovenačkih obveznica nekakvih.
Milošević: Ma, mislim opšte, znaš sve šta je izmislio. Mislim, vidiš šta sam zaboravio da bi dobro bilo i imalo bi lep efekat da njen advokat tuži... |
|
| Hina|Net.hr | 08.11.2008. |
|
|