Gost Gost
| Naslov: Nacionalna mržnja Pet 31 Okt 2008, 12:57 | |
| NACIONALNA MRŽNJA | 'Hrvati nemaju što raditi u Zvezdi!' |
| | Teški dani za Zlatka Krmpotića... (FOTO: Kurir) |
| Dragiša Binić se založio da Zlatko Krmpotić, Hrvat iz Zemuna, dobije otkaz u Zvezdi. Zbog vrijeđanja je kažnjen zabranom obnašanja svih dužnosti u srpskom nogometu u trajanju od šest mjeseci. |
|
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Srbije višemjesečnom je suspenzijom kaznila člana uprave kruševačkog Napretka Dragišu Binića zbog uvreda upućenih na račun direktora Omladinske škole Crvene zvezde Zlatka Krmpotića.
Bivši igrač kluba s Marakane, s kojim je 1991. godine osvojio naslov europskog prvaka, založio se u televizijskoj emisiji kanala SOS da Krmpotić kao Hrvat dobije otkaz u Zvezdi zato što je, prema njegovim saznanjima, Srbima onemogućen rad u Dinamu ili Hajduku.
Pritom je nekadašnji jugoslavenski reprezentativac, poznat i po prgavom ponašanju, zaboravio da je trener Croatije iz Sesveta Ljupko Petrović. Zbog vrijeđanja dostojanstva na nacionalnoj osnovi Binić je udaljen iz srpskog nogometa na šest mjeseci, piše Kurir.
"Binić je javno naglasio da ja nemam što raditi ni tražiti na Marakani zato što sam Hrvat, da trebam otputovati u Hrvatsku u čijim prvoligaškim sredinama nema niti jednog Srbina. Tužio sam ga redovnom sudu, prijavit ću ga i Uefi!", izjavio je za Sportske novosti Hrvat iz Zemuna, koji je za reprezentaciju bivše države skupio 20-ak nastupa, igrajući i na SP-u 1982. u Španjolskoj.
"Igrao sam s braćom Vujović, Sliškovićem, u toj generaciji od starijih je bio Zajec. Pratim vaš nogomet, sviđa mi se liga koja je mnogo poštenija od naše. Nažalost, u Srbiji još dominiraju kadrovi iz starog sustava", zaključio je Krmpotić.
|
| Net.hr | 30.10.2008. |
|
|