Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Hrvat čuva vladiku!

Ići dole 
AutorPoruka
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

Broj poruka : 10774
Datum upisa : 03.11.2006

Hrvat čuva vladiku! Empty
PočaljiNaslov: Hrvat čuva vladiku!   Hrvat čuva vladiku! EmptySre 02 Jul 2008, 11:43

Hrvat čuva vladiku!

Iza episkopa Artemija na Gazimestanu sve vreme, s oružjem na gotovs, stajao hrvatski specijalac sa šahovnicom na grudima!

Hrvat čuva vladiku! Fdeeee

PRIŠTINA - Vladika Artemije pojavio se na Vidovdan na Gazimestanu u pratnji hrvatskog specijalca, koji je imao vidno istaknutu šahovnicu na grudima! Pojava kršnog Hrvata iza vladike izazvala je veliku pažnju među okupljenim narodom i oštre komentare na račun Unmika. Kako se ispostavilo, Hrvat je samo pripadnik specijalnih snaga policije Unmika kome je toga dana dodeljeno da se lično, iz najveće blizine, brine o bezbednosti srpskog episkopa.
Za okupljanje Srba na Gazimestanu Unmik i Kfor sproveli su posebnu akciju obezbeđivanja pod nazivom “Vidovdan 2008”, koja je zbog novonastalih okolnosti pripremana mesecima, a svi učesnici obavešteni su da prisustvuju skupu visokog rizika. Postavlja se pitanje kako bi, da je došlo do incidenta, hrvatski specijalac reagovao i da li bi zaštitio srpskog vladiku.
Sam episkop raško-prizrenski u tom slučaju ne vidi ništa loše.
- Nisam ni video da je policajac Hrvat, nisam obratio pažnju ko je iza mene. Gledao sam u narod i ne mislim da je to neki problem. Osećao sam se sigurno iako me je čuvao hrvatski specijalac. On je samo deo policije Unmika, koja me je obezbeđivala - kaže za Kurir preosvećeni Artemije. Inače, osim vladike, malo ko od srpskih zvaničnika i lidera s Kosova i Metohije dobija stalnu policijsku pratnju Unmika. Rada Trajković, koja tvrdi da je odavno niko ne obezbeđuje dok putuje Kosovom, navodi da je praksa da policija Unmika sama određuje ko će i kako obezbeđivati vladiku.
- Kada bi se on požalio, sumnjam da bi mu izašli u susret i zamenili onoga ko mu, eventualno, nije po volji. Mislim da se vladika i ne obazire na to - kaže naša sagovornica.
Trajkovićeva objašnjava da u Unmiku postoji posebna uprava za obezbeđenje civila i da su u sastavu te jedinice pripadnici policije iz svih zemalja koje učestvuju u misiji UN na Kosovu i Metohiji.
Od preostalih lidera Srba s Kosova juče niko nije želeo da komentariše ovaj nesvakidašnji događaj.

Autor:

Oliver Nikolić

Izvor: Kurir
Nazad na vrh Ići dole
https://bezcenzure.forumsr.net

Hrvat čuva vladiku!
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Prvi Hrvat u svemiru

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu