Lauda Prijatelj foruma
Broj poruka : 10774 Datum upisa : 03.11.2006
| Naslov: Hrvat čuva vladiku! Sre 02 Jul 2008, 11:43 | |
| Hrvat čuva vladiku!Iza episkopa Artemija na Gazimestanu sve vreme, s oružjem na gotovs, stajao hrvatski specijalac sa šahovnicom na grudima! PRIŠTINA - Vladika Artemije pojavio se na Vidovdan na Gazimestanu u pratnji hrvatskog specijalca, koji je imao vidno istaknutu šahovnicu na grudima! Pojava kršnog Hrvata iza vladike izazvala je veliku pažnju među okupljenim narodom i oštre komentare na račun Unmika. Kako se ispostavilo, Hrvat je samo pripadnik specijalnih snaga policije Unmika kome je toga dana dodeljeno da se lično, iz najveće blizine, brine o bezbednosti srpskog episkopa. Za okupljanje Srba na Gazimestanu Unmik i Kfor sproveli su posebnu akciju obezbeđivanja pod nazivom “Vidovdan 2008”, koja je zbog novonastalih okolnosti pripremana mesecima, a svi učesnici obavešteni su da prisustvuju skupu visokog rizika. Postavlja se pitanje kako bi, da je došlo do incidenta, hrvatski specijalac reagovao i da li bi zaštitio srpskog vladiku. Sam episkop raško-prizrenski u tom slučaju ne vidi ništa loše. - Nisam ni video da je policajac Hrvat, nisam obratio pažnju ko je iza mene. Gledao sam u narod i ne mislim da je to neki problem. Osećao sam se sigurno iako me je čuvao hrvatski specijalac. On je samo deo policije Unmika, koja me je obezbeđivala - kaže za Kurir preosvećeni Artemije. Inače, osim vladike, malo ko od srpskih zvaničnika i lidera s Kosova i Metohije dobija stalnu policijsku pratnju Unmika. Rada Trajković, koja tvrdi da je odavno niko ne obezbeđuje dok putuje Kosovom, navodi da je praksa da policija Unmika sama određuje ko će i kako obezbeđivati vladiku. - Kada bi se on požalio, sumnjam da bi mu izašli u susret i zamenili onoga ko mu, eventualno, nije po volji. Mislim da se vladika i ne obazire na to - kaže naša sagovornica. Trajkovićeva objašnjava da u Unmiku postoji posebna uprava za obezbeđenje civila i da su u sastavu te jedinice pripadnici policije iz svih zemalja koje učestvuju u misiji UN na Kosovu i Metohiji. Od preostalih lidera Srba s Kosova juče niko nije želeo da komentariše ovaj nesvakidašnji događaj. Autor:Oliver Nikolić Izvor: Kurir | |
|