|
| Kolači | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kolači Uto 12 Feb 2008, 00:30 | |
| MađaricaKORE:
- 80dkg brašna(60dkg glatko-20dkg oštro)
- 20 dkg margarina
- 25dkg šećera
- 3 jaja
- prašak za pecivo
- 2dl kiselog vrhnja
Razmrviti brašno sa margarinom da bude skroz prhko, dodati šećer i prašak za pecivo i promiješati. Zatim staviti jaja i vrhnje i zamijesiti tijesto. Tijesto podijeliti na 6 ili 7 jednakih dijelova - ne biste vjerovali, ali ja ih važem! - i ostaviti malo u frižideru. Valjati jedno po jedno tijesto u kocku veličine protvanja (velikog od pećnice) i blijedo peći (nekih 10-ak minuta) na masnom papiru. FILA:
- 40dkg šećera
- 1,3l mlijeka
- vanilin šećer
- 12 punih žlica brašna
- 25dkg margarina
- 10dkg šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
Pristaviti šećer da se prži dok se ne istopi sav u karamelu. Maknuti sa plamena i zaliti mlijekom(ne prenaglo jer kipi) te vratiti na plamen, dodati vanilin šećer i miješati dok se karamela ne rastopi u mlijeku. U maloj posudici razmutiti brašno s mlijekom, paziti da nema grudica, te ukuhati u karamel. Brašno i mlijeko polako dodajte u karamel, uz istovremeno mješanje - jer se inače naprave grude! Hladiti smjesu miješajući svako malo - a u hladno dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i kakaom, pa dobro izmiksati! Pečene i ohlađene kore filati kremom. Odozgora ih pritisnuti da se stinu i što bolje prime (ja obično stavim još jedan protvanj i lonac pun vode na sredinu). PRELJEV:
- 10dkg čokolade za kuhanje
- 4 žlice vode
- 4 žlice šećera
- cca. 5dkg margarina
U lončiću na laganoj vatri otopiti šećer u vodi, dodati čokoladu pa kad se i ona otopi dodati margarin. Preliti kolač - i to je to! Znam da zvuči komplicirano, ali u biti je jako jednostavno... samo treba imati živaca s korama. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kolači Sre 30 Apr 2008, 22:20 | |
| Ledene kockeSastojci za 20 osoba Za koru: 5 5 žlica 5 žlica 2 žlice pola vrećice Za sirup: 250 g 250 g 1 Za nadjev: 1/2 litre 5 žlica 100 g 1 250 g 1 žlica 3 redka malo jaja | šećera | brašna Podravka | kakaa | praška za pecivo Dolcela | šećera | vode | vanilin šećera Dolcela | mlijeka | brašna Podravka | šećera | vanilin šećer Dolcela | maslac | šećera u prahu | rastopljene čokolade | maslaca Priprema
- Izmiješati 5 bjelanaca sa šećerom i dodati 5 žumanaca, brašna, kakaa i prašak za pecivo.
- Podmazati pleh i ispeći koru. Pečenu koru preliti sa skuhanim sirupom od šećera, vode i vanilin šećera.
- Staviti još toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
- Nadjev: od mlijeka, brašna, šećera i vanilin šećera skuhati bijelu kremu.
- Kada se ohladi dodati joj pjenasto izmiješan maslac i šećer u prahu. Bijeli nadjev preliti preko kore.
- Preko bijelog nadjeva preliti glazuru od 3 redka rastopljene čokolade sa malo maslaca.
|
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kolači Sre 30 Apr 2008, 22:27 | |
| Ledene kocke s jagodama Vrijeme pripreme Sastojci 250 ml 150 ml 3 500 g mlijeka | slatkog vrhnja | Šlag kreme vanilin Dolcela | jagoda
| PripremaPomiješajte hladno mlijeko i vrhnje, dodajte sadržaj vrećica Šlag krema i miješajte električnom mješalicom 3-4 minute.
- Kremu izlijte na uljem namazan lim veličine 20×30 cm. Po kremi rasporedite oprane i na četvrtine narezane jagode.
- Lim s kremom i jagodama pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata.
Lim s kremom i jagodama pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zamrzivač na 3-4 sata. Posluživanje Vanilin kremu narežite na ploške i poslužite s preostalim jagodama, a možete poslužiti i s voćnim umakom. Savjet U kremu možete umiješati pola količine pasiranih jagoda, a preostalu količinu narežite na četvrtine. |
| | | oko Administrator
Broj poruka : 200 Datum upisa : 28.02.2009
| Naslov: Re: Kolači Uto 03 Mar 2009, 21:32 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kolači Uto 03 Mar 2009, 23:37 | |
| kolega?????????? a što se tiče recepta hvala |
| | | oko Administrator
| Naslov: Re: Kolači Sre 04 Mar 2009, 00:43 | |
| > KOLEGA << !!! ... nemoj da si površan nego , hajde polako i ponovo , pročitaj početak mog posta a naročito , ono s`početka u zagradi i ... BINGO !!! ... jel`tako ?! ... Ali ... ako ti to smeta bar je to lako rešiti za to vreme , plasiraj još neki dobar kolač | |
| | | oko Administrator
| Naslov: Re: Kolači Sre 04 Mar 2009, 23:26 | |
| Hej , KOLEGA !...najlepše hvala za poslato !!!! W00000000W ....... gde me nađe ?! ....... pa, to je pravi > Holesterinski šok < ?!?!?! ,.... ,, jako ,, mi ti ,, dobro ,, misliš Svejedno , sigurna sam da ćemo ipak ,, slatko ,, s(u)arađivati | |
| | | Gost Gost
| | | | oko Administrator
| Naslov: Re: Kolači Čet 05 Mar 2009, 00:34 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kolači Čet 05 Mar 2009, 02:56 | |
| ove mađarice gore izgledaju njakasto ne volim se hvalit ,ali moje su puno ljepše a vjerujem i ukusnije jer se za filu šećer ne karamelizira |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kolači | |
| |
| | | | Kolači | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |