|
| pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) | |
| | Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:01 | |
| stojan simic krpica
Ako
Ako svoj talenat razvijes do kraja i ostvaris se u potpunosti,
ako si suvi genije i otkrijes svoje skriveno blago i pokazes ga drugima,
ako si dusa predana Bogu i dopustis Mu kroz tebe sasvim kreativno da ispolji se,
nema onda uopste nikakvog razloga u tome nrkom da zavidis, njega ili njegovo djelo da pljujes, ponizavas, obezvredjujes, proganjas, unistavas...
sebe da uzvisis u strahu kreativno da neces opstati. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:01 | |
| stojan simic krpica
ljubav
volim te vise nego sto je ikad ijedan muskarac volio ijednu zenu,
volis me vise nego sto je ikad ijedna zena voljela ijednog muskarca,
volimo se vise nego sto su se ikad voljeli ijedan muskarac i ijedna zena,
volim te vise nego sto ce ikad ijedan muskarac voljeti ijednu zenu,
volis me vise nego sto ce ikad ijedna zena voljeti ijednog muskarca,
volimo se vise nego sto ce se ikad voljeli ijedan muskarac i ijedna zena,
volim te vise nego sto ikad ijedan muskarac moze voljeti ijednu zenu,
volis me vise nego sto
ikad ijedna zena moze voljeti ijednog muskarca,
volimo se vise nego sto se ikad mogu voljeli ijedan muskarac i ijedna zena,
volim te vise nego sto je romeo volio juliju,
volis me vise nego sto je julija voljela romea,
volimo se vise nego sto su se voljeli romeo i julija
volim te vise nego sto je krisna volio radu,
volis me vise nego sto je rada voljela krisnu,
volimo se vise nego sto su se voljeli krisna i rada
volim te vise nego sto je isus hrist volio mariju magdalenu,
volis me vise nego sto je marija magdalena voljela isusa hrista,
volimo se vise nego sto su se voljeli isus hrist i marija magdalena,
volim te vise nego sto je buda volio jasodaru,
volis me vise nego sto je jasadora voljela budu,
volimo se vise nego sto su se voljeli buda i jasadora,
volim te vise nego sto je muhamed volio hatidzu,
volis me vise nego sto je hatidza voljela muhameda,
volimo se vise nego sto su se voljeli muhamed i hatidza,
volim te vise nego sto je meher volio meheru,
volis me vise nego sto je mehera voljela mehera,
volimo se vise nego sto su se voljeli meher i mehera...
nas dvoje
nas dvoje bili smo jedno pa smo se razdvojili u dvoje i u igri ljubavi opet spajamo se u jedno. stojan simic krpica (visnjislav visnjev vobanolec mikadeak) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:02 | |
| stojan simic krpica
Nesmirenost i mir
Gladovao sam danima, ali mira svoga nasao nisam...
Bdio sam nocima, ali mira svoga nasao nisam...
Patio sam i dan i noc, ali mira svoga nasao nisam...
pomirio sam se sa sobom, sa drugim ljudskim bicem, sa zivotom i sa Bogom i smio sam se. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:03 | |
| stojan simic krpica
Nesmirenost i mir
Gladovao sam danima, ali mira svoga nasao nisam...
Bdio sam nocima, ali mira svoga nasao nisam...
Patio sam i dan i noc, ali mira svoga nasao nisam...
pomirio sam se sa sobom, sa drugim ljudskim bicem, sa zivotom i sa Bogom i smio sam se. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:03 | |
| stojan simic krpica
*** ma ko bio, ma sta bio, ma sta cinio, ma sta postigao, ma sta dostigao, ma sta ostvario, ma sta imao,
sve prolazno je, sve nista je... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:04 | |
| stojan simic krpica
Volim te
Volim te. Mlada si, prepuna svjezine. Volim te. Tvoja koza Gubi sjaj i svjezinu. Volim te. Tvoja kosa sijedi. Volim te. Postajes stara i zborana. Volim te. Ledja su ti povijena. Volim te. Kreces se pomocu stapa. Volim te. Nepokretna si. Volim te. Umires. Volim te. Mrtav sam. Volim te. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:04 | |
| Ti si moja boginja
iako ne znas direktno ni ko nisi ni ko si: Ti si moja boginja!
Iako ne znas neposrerdno ni sta nisi ni sta si: Ti si moja boginja!
Iako ne znas direktno ni ko sam ni ko nisam: Ti si moja boginja!
Iako ne znas neposredno ni sta sam ni sta nisam: Ti si moja boginja!
Iako ne znas direktno sta je i sta nije zivota: Ti si moja boginja!
Iako ne znas neposredno ni sta jeste ni sta nije Bog: ti si moja boginja!
Iz knjige "Igra ljudi kralja srca X"
Stojan Simic Krpica (Visnjislav Visnjev Vobanolec Mikadeak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:05 | |
| stojan simic krpica
Ana, moja dragana
Volim te cistom ljubavlju, ne fizickom, ne intelektualnom, vec duhovnom ljubavlju,
ana, vidim te u svemu i svuda,
Ana, ne mogu da ne mislim na tebe, sve vrijeme zeleci tvoju srecu,
Ana, ako hoces nadji nekog drugog i udaj se za njega, ako ce te to usreciti,
Ana, umrijecu za tebe i za tog drugog, ako ce te to usreciti. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:05 | |
| stojan simic krpica
Ana, moja dragana
Volim te cistom ljubavlju, ne fizickom, ne intelektualnom, vec duhovnom ljubavlju,
ana, vidim te u svemu i svuda,
Ana, ne mogu da ne mislim na tebe, sve vrijeme zeleci tvoju srecu,
Ana, ako hoces nadji nekog drugog i udaj se za njega, ako ce te to usreciti,
Ana, umrijecu za tebe i za tog drugog, ako ce te to usreciti. |
| | | Gost Gost
| Sjedinjenje
nase duse jedno su,
nasa srca jedno su,
nasi umovi jedno su,
nase energije jedno su,
nasa tijela jedno su.
stojan simic krpica (visnjislav visnjev vobanolec mikadeak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:06 | |
| stojan simic krpica
Kompletnost I bez tebe ja sam potpuno kompleten, u sebi imam sve sto je potrebno da budem srecan i nemam uopste nikakav nikakav problem.
I bez tebe ja sam potpuno kompleten, u sebi imam sve sto je potrebno da budem srecan i nemam uopste nikakav strah od gubitka.
I sa tobom ja sam potpuno kompleten, u sebi imam sve sto je potrebno da budem srecan i nemam uopste nikakav nikakav problem.
I sa tobom ja sam potpuno kompleten, u sebi imam sve sto je potrebno da budem srecan i nemam uopste nikav strah od gubitka. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:06 | |
| nas dvoje
nas dvoje bili smo jedno pa smo se razdvojili u dvoje i u igri ljubavi opet spajamo se u jedno.
stojan simic krpica (visnjislav visnjev vobanolec mikadeak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:07 | |
| stojan simic krpica
RAZLICTOST Mnogi muskarci zele da imaju dosta djevojaka i žena, a posle se u buducim zivotima time hvale, no meni je dovoljna samo jedna jedina djevojka, ako je ona prava idealna. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:07 | |
| Stojan Simic Krpica
KOSMICKA PRAVDA
Ko ubije nekog automatski teži da se uravnoteži, nade nekoga ko ce njega ubiti biva ubijen i zaokruži igru sjetve i žetve. |
| | | Gost Gost
| stojan simic krpica
Jutro
Majka sa prstima u ****ima pere bebinu guzu i pjeva iz sveg srca. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:08 | |
| Volimo se Ranije jucerasnjici proslosti ostavljamo,
kasnije sutrasmjici buducnosti prepustamo i volimo se u sadasnjem trenutku vjecnosti, iz trenutka u trenutak...
stojan simic krpica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:08 | |
| stojan simic krpica
** O kako lijepa djevojka! Otvorena usta ni rijec ne izustise. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:09 | |
| stojan simic krpica
** O kako lijepa djevojka! Otvorena usta ni rijec ne izustise. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sub 22 Dec 2007, 09:09 | |
| stojan simic krpica
Ja blagosiljam svako ljudsko bice
Ja blagosiljam svako ljudsko bice privlacilo me, odbijalo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice voljelo me, mrzilo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice prihvatalo me, odbacivalo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice zeljelo mi dobro, lose ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice mislilo o meni pozitivno, negativno ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice hvalilo me, kudilo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice ponasalo se prema meni konstruktivno, destruktivno ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice pomagalo mi, odmagalo mi ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice nagradjivalo me, kaznjavalo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice donosilo mi dobitke, gubitke ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice cinilo mi dobro, zlo ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice iscjelivao me, povredjivalo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice lijecilo me, trovalo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice blagosiljalo me, klelo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice rodilo me, usmrtilo me ili mu je svejedno za mene.
Ja blagosiljam svako ljudsko bice sjedinjavalo me sa Bogom, odvlacilo me od boga ili mu je svejedno za mene... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Sre 02 Jan 2008, 15:31 | |
| stojan simic krpica
Novogodisnja molitva
Molim Te, Gospode, Svemoguci Boze, koji sve znas, sve mozes, daj svakom ljudskom bicu sta mu treba, kad i gdje mu treba. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) Ned 20 Jan 2008, 06:26 | |
| Stojan Simić Krpica rođen je u Riječanima Gornjim,BiH.
Školovao se,studirao,radio i živeo u više različitih mjesta bivše SFRJ.
Sada živi u Novom Sadu ima status slobodnog umjetnika ).
Dosad objavio 27 knjiga poezije. Posle jednog direktnog iskustva istine 1980.godine imao je otkrovenje o momentalizmu.
Tvorac je umjetnickog pravca momentalizma.
Stojan Simić Krpica je posle jedne šaljive vizije počeo da koristi (samoironijski i iz zabave) Pseudonim:Višnjislav (slavi Višnjeg) Višnjev(Božji) Vobanolec(anagram riječi nobelovac) Mikadeak (anagram riječi akademik)..
ssk(scena svih kreativnih) je scena koju svakodnevno (besplatno) organizuje i vodi knjizevnik Stojan Simic Krpica iz ljubavi prema drugom ljudskom bicu,bolje reci prvom ljudskom bicu,u cilju da kreativnost dopre do svakog ljudskog bica a i za marginalne grupe kako ih definisu(izbeglice,prognanike,romsku populaciju, bolesnike,stare,iznemogle, invalide svih kategorija,,djecu i omladinu bez roditelja i bez roditeljskog staranja,djecu i omladinu mentalno nedovoljno razvijenu i ometenu u razvoju...) na kojoj mogu a ne moraju da ucestvuju svi koji hoce a kreativni su,mogu a ne moraju i afirmisani i pocetnici,ako hoce,mogu a ne moraju i istaknuti i skrajnuti,ako hoce,bez vrijedjanja po bilo kojoj osnovi...
Po ideji Stojana Simića Krpice u saradnji sa Mr Jovanom Mihajilom u organizaciji Doma za ometenu decu i omladinu u Veterniku besplatno vodi Medjunarodnu književnu koloniju u Domu za ometene u razvoju u Veterniku, kao i Medjunarodni festival za humor i satiru MILOVAN ILIĆ MINIMAKS.
Po ideji književnika Stojana Simića Krpice, u saradnji i uz podršku Organizacije za gluve Novog Sada, besplatno organizuje i vodi Međunarodni memorijalni festival za decu oštećenog sluha "Ružica Mihajilo".
po ideji književnika Stojana Simića Krpice, u saradnji sa mr Jovanom Mihajilom, u organizaciji Dečjeg sela iz Sremske Kamenice, besplatno vodi Međunarodni festival za decu i srednjoškolsku omladinu "Duško Trifunović .
Nagradu planete Zemlje ustanovljena je prema ideji Stojana Simića Krpice uz podrsku i u saradnji sa mr Jovanom Mihajilom u cilju razvijanja svijesti o ocuvanju planete Zemlje.Nagrada je prestizna i sami dobitnik bira sledeceg dobitnika.Nema ziriranja ni lobiranja.
Po ideji Stojana Simića Krpice uz podrsku i u organizaciji Novosadskog humanitarnog centra ustanovljena je godisnja Medjunarodna nagrada Novosadskog humanitarnog centra za kreativno stvaralaštvo u izbjeglištvu i rasijanju.
Na novoj Tv Melos u okviru jutarnjeg programa SVITANJE knjizevnik Stojan Simic Krpica svakog radnog dana od 10 do 10.45 besplatno organizuje i vodi ssk(scenu svih kreativnih) dovodeci gosće i goste iz svih oblasti kreativnosti...
Volonter NSHC.
Član Društva književnika Vojvodine,Drustva pisaca BiH,Književne zajednice Jugoslavije i Saveza književnika u otadžbini i rasejanju. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) | |
| |
| | | | pesnik stojan simic krpica(vvv.mikadeak) | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |