Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Poginuo Toše Proeski

Ići dole 
AutorPoruka
Gost
Gost

Poginuo Toše Proeski Empty
PočaljiNaslov: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyUto 16 Okt 2007, 11:16

Poginuo Toše Proeski

Poginuo Toše Proeski 04Tose

16. listopada - Toše Proeski, makedonski pjevač, poginuo je jutros u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Lipovac kod Nove Gradiške. Prema neslužbenim podacima, jer je očevid u tijeku, nesreća se dogodila kada je vozilo marke Tuareg, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, udarilo u kamionsku prikolicu, a zatim u zaštitnu ogradu, te se smrskalo od siline udara.
Mladi pjevač, koji je bio suvozač, poginuo je na mjestu nesreće, a njegova majka i vozač zbrinuti su u novogradiškoj općoj bolnici.

Poginuo Toše Proeski Tose

Toše Proeski je rođen 25. siječnja 1981. u Prilepu. Na vrhu ljestvica makedonske estradne glazbe je od 2000. godine. Proeski, popularan na područje cijele bivše Jugoslavije, jedini je inozemni pjevač koji je dobio nagradu Hrvatskog radijskog festivala, a svoju je Makedoniju predstavljao na Eurosongu.
Prvi album "Dan za nas" objavio je 2004. u RH i Sloveniji. Njegova pjesma "Srce nije kamen" bila je 2006. najizvođenija u hrvatskome radijskom eteru. Posljednji album "Igra bez granica" objavio je u kolovozu.

SRCE NIJE KAMEN
Nazad na vrh Ići dole
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

Broj poruka : 10774
Datum upisa : 03.11.2006

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyUto 16 Okt 2007, 17:37

Poginuo Toše Proeski V73924p0
Toše Proeski, 26-godišnji makedonski pevač, poginuo je jutros u 6.25 sati u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradišku, javili su hrvatski mediji.

Umor vozača, nepoštovanje saobraćajnih propisa i neprilagodjena brzina najverovatniji su uzroci nesreće, saopšteno je iz policije.

Prema prvim informacijama, kako je medijima prenela portparolka Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić, nesreća se dogodila u 6.25 kada je vozač "folksvagena tuareg" makedonskih tablica Georgij Georgijevski (32), najverovatnije zbog prevelike brzine i nedovoljnog razmaka, udario u kamion italijanske registracije, koji se kretao ispred njihovog automobila.

Pojedini mediji preneli su i izjavu vozača kamiona italijanskih registarskih oznaka, koji je policiji na mestu nesreće izjavio da je vozač "tuarega" vozio prebrzo, da se zabio u prikolicu njegovog kamiona, nakon čega je udario u zaštitnu ogradu.

Prema još nepotvrdjenim informacijama, u nesreći je najteže bio povredjen 26-godišnji Toše Proeski, koji se nalazio na mestu suvozača, i koji je zbog težine povreda umro u 7.20 u bolnici u Novoj Gradiški.

Vozač Georgijevski je teško povredjen, dok je saputnica u vozilu Ljiljana Petrović (48), menadžer poginulog Proeskog, zadobila lakše povrede. Policija je o nesreći obavestila ambasadu Makedonije u Zagrebu

Makedonski pevač pop i tradicionalne muzike Toše (Todor) Proeski jedan je od najpopularnijih izvodjača na celom Balkanu, čije su mnoge pesme nedeljama na vrhu top lista Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, a i Hrvatske.

Poginuo Toše Proeski V73924p1
Dan žalosti u Makedoniji

Toše Proeski je proglašen je zaslužnim gradjaninom Makedonije, a na dan njegove sahrane, u sredu 17. oktobra, biće Dan žalosti, odlučila je makedonska vlada.

Delegacija makedonske vlade kasno večeras će vojnim helikopterom otići u Zagreb kako bi preuzela telo Proeskog, a premijer Nikola Guruevski zadužio je ministarstva inostranih i unutrašnjih poslova da preduzmu sve mere kako bi se uvrdili detalji tog dogadjaja, saopštio je portparol vlade Ivica Bocevski.

Makedonska vlada je ponudila da organizuje ceremoniju sahrane Proeskog, a premijer Gruevski uputio je porodici izuzetno popularnog pevača telegram saučešća, naveo je Bocevski.

Na centralnom skopskom trgu Makedonija otvorene su knjige žalosti, a gradjani se okupljaju i pale sveće kako bi odali poštu poginulom pevaču.

U Kruševu, gde se gradjani takodje okupljaju ispred rodne kuće Proeskog, odjekuju zvuci njegovih pesama.

Poginuo Toše Proeski V73924p2
Biografija

Toše Proeski rodjen je 25. januara 1981. u makedonskom Kruševu, a njegov prvi javni nastup bio na na teen festivalu "Melfest" 1996. godine, gde je osvojio svoju prvu nagradu. Mnogi su već tada prepoznali njegove zavidne glasovne mogućnosti.

Na festivalu u Stipu 1997. godine nastupao je sa pesmom "Pusti me", a godinu dana posle trijumfovao je na festivalu u Skopju sa pesmom "Ostani do kraja". Slavu medju ex-yu publikom postigao je pesmama "Usni na usni" i "Sonce vo Tvoite Rusi Kosi", za koju je dobio nagradu na "Eurofestu".

Toše je godine 1999. potpisao ekskluzivan ugovor sa produkcijskom kućom "Avalon". Njegov prvi album "Nekade vo Nokta" izlazi iste godine, a svoj prvi veliki koncert održao je u oktobru 2001. godine u beogradskom "Sava centru".

Nedugo nakon toga, otputovao je na australijsku turneju zajedno sa još nekoliko velikih makedonskih muzičara.

Pobedom na Beoviziji 2003. godine s pesmom "Čija si" Toše je počeo graditi medjunarodnu karijeru, a iste godine pobedio je na nacionalnom izboru za pesmu Eurovizije. Godine 2004. u Turskoj predstavlja Makedoniju s pesmom "Life".

Toše je saradjivao sa nizom uglednih autora i izvodjača poput Marine Tucaković, Dine Muharemovića, grupe Sintezis ili legendarne Esme Redžepove, kao i sa Grigorom Koprovom, Fibusom (Phoebus), Željkom Joksimovićem, Leontinom, Borom Djordjevićem, Miro Buljanom, Antonijem Šolom i dr.

Takodje, dovršavao je i studije Muzičke akademije u Skoplju.

"Dan za nas" četvrti je Tošetov album i prvi za Hrvatsku i Sloveniju. Toše je hrvatskoj publici poznat i kao izvodjač pesme Srce nije kamen, najpopularnije pesme hrvatskog radijskog etera za 2006. godinu. Sa pesmom "Veži me za sebe" osvojio Grand Prix 11. Hrvatskog radijskog festivala na Hvaru. Njegov poslednji album "Igra bez granica" objavljen je u avgustu ove godine.

(MONDO)
Nazad na vrh Ići dole
https://bezcenzure.forumsr.net
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyUto 16 Okt 2007, 17:39

Poginuo Toše Proeski V74011p0
Otišao je najlepši glas Balkana

Šok, tuga, neverica od Triglava do Vardara. Toše Proeski, pevač koji je imao najlepši muški glas na Balkanu poslednjih decenija, tragično je izgubio život u utorak, 16. oktobra u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb - Lipovac na ulazu u Novu Gradišku.

Malo je reći da ceo Balkan žali za ovim momkom koji je svojim glasom i hitovima okupirao sve muzičke liste od Slovenije, preko Hrvatske, Bosne, Srbije do rodne Makedonije. Njegov vrgtoglavi medjunarodni uspon počeo je ubeljidom pobedom na Beoviziji 2003. godine sa pesmom "Čija si", koju je publika širom ex-YU prihvatila gotovo istog sekunda kada ju je premijerno otpevao.

"Otišao je balkanski Džejms Din", jedan je od komentara na forumima na internet sajtovima povodom vesti o smrti Toše Proeskog.

Na svim on-line internet stranicama u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni, vest o smrti Toše Proeskog je udarna.

U njegovom rodnom Kruševu ljudi se okupljaju ispred porodične kuće Proeski, gde odjekuju zvuci njegovih pesama. Makedonski parlament prekinuo je sednicu, a vlada će poslati helikopter u Hrvatsku koji će preneti telo 26-godišnjeg pevača.

Na centralnom skopskom trgu Makedonija otvorene su knjige žalosti, a gradjani se okupljaju i pale sveće kako bi odali poštu poginulom pevaču.

"Toše je bio takva ličnost koja nije ostavljala prostor da ga ne zavolite. Postoji jedna izreka koja kaže da je najveća radost da podarite nekome radost i ako to može da bude neka uteha u ovom trenutku, onda je Toše bio taj koji je svim gradjanima Makedonije i ne samo njima, delio radost, svim onim mladim ljudima koji su imali tu sreću da ga bar jednom vide na sceni ili bar jednom čuju njegov glas",. izjavio je predsednik Makedonije Branko Crvenkovski.

Čuveni makedonski pevač i kantautor Zafir Hadžimanov izjavio je da je Toše Proeski sigurno najsvetlija tačka, nešto najiskrenije što se pojavilo na nebu popularne muzike ne samo u Makedoniji nego i u svim zemljama nekadašnje Jugoslavije.

"Toše Proeski je plenio ne samo glasom već i neizmernom dobrotom, iskrenošću zbog koje ste morali da ga volite, teško mi je do suza što je taj andjeo od pevača prerano otišao Bogu u pohode", rekao je Hadžimanov.

Konferenciju za novinare u zemunskoj Operi i teatru Madlenianum povodom premijere mjuzikla "Le Mizerable" (Les Miserables) u kojoj Hadžimanov igra naslovnu ulogu Valžana, ovaj umetnik je počeo potresnim izvodjenjem jedne od numera iz mjuzikla koju je sa suzama u očima otpevao za Toše Proeskog.

"Ovo je molitva koju Valžan peva Bogu, moli se za verenika svoje ćerke da uzme njega jer je ovaj mlad, sada sam pevao za Tošeta"
, rekao je Hadžimanov.

Makedonija je u žalosti. I ne samo Makedonija.

Poslušajte najveće hiove Toše Proeskog - kliknite OVDE

OVDE

OVDE

a OVDE poslušajte njegovo izvodjenje narodne pesme "Zajdi, zajdi"

(MONDO)
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyUto 16 Okt 2007, 18:46

Počivao u miru

Neka te anđeli čuvaju
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyUto 16 Okt 2007, 20:19

"Nebo ti je bilo granica"

Poginuo Toše Proeski 0097007.17

Da je Toše Proeski bio istinska zvijezda ovih prostora svjedoče brojni izrazi sućuti njegovih obožavatelja na forumima. Izdvojili smo djelić komentara kojima su se oprostili od njega.

Vijest o smrti mladog pjevača Toše Proeskog odjeknula je poput munje u medijima na prostoru bivše Jugoslavije. Da je Toše bio uistinu velika zvijezda svjedoče i brojni komentari i izrazi sućuti njegovih obožavatelja.

No, nerijetki su i oni koji iako nisu vjerno slušali njegove pjesme, hvale njegove kvalitete kako pjevača tako i medijski eksponirane osobe koja naslovnice nije dobivala zbog skandala već predanog rada.

Izdvojili smo djelić brojnih poruka žaljenja od kojih su mnogi upravo riječima njegovih pjesama iskazali svoju tugu.

Pincom.info: Slusam njegov najbolji album Rainbow i placem. Laka ti zemlja bila, valjda je to sudbina, da najbolji kao prvi odu

Blic.co.yu: Toše Proeski Bože, brani je od zla Ona ima oči koje znaju moje tajne sve moje tuge sve i moje nemire. Ona ima ruke i u njima svemir čcitavi, u tom zagrljaju mogu umrijeti. Bože, meni tako malo treba ispod ovog svetog neba topla postelja i njena oka dva. Šalji anđele čuvare svoje jer je duša duše moje brani je od zla, Bože, kad ne mogu ja. Ona ima usne i na njima okus trešanja koje niko ne zna ljubit kao ja. Šalji anđele čuvare svoje jer je duša duše moje brani je od zla, Bože, kad ne mogu ja. Ah,Toše,hvala na predivnim pesmama. Pocivaj u miru,ostajes u nasim srcima. Zauvek

KAKAV SOK!!! Boze, koliko mi je zao! Pa obozavala sam ga! Kakva steta za mladost, glas, dobrog coveka.... Reci vise nemam! Tose - NIJE MJESECINA TO STO SJA U NOCI, TO SU TVOJE OCI PUNE LJUBAVI!

Slusam pesmu na "Na mesto zlocina" i placem...Sta reci..."Soba za tugu" sad je sve.

Skamenila sam se kada sam pročitala vest, još uvek gledam u naslov i ne mogu da poverujem! Nemam reči da opišem koliko mi je žao,bio je fantastičan pevač i divan momak........Da li je moguće da ga više nikada nećemo čuti??? Ne želim ni da pomislim kako je sada njegovim roditeljima, prijateljima...kada je meni ovako teško!Moje saučešće!

B92.net: Veliki gubitak. Takav talenat, toplina i veliki covek...tesko da ce se jos naci. Sigurna sam da su ovom vescju mnogi ljudi uzasno pogodjeni. Ode zvezdani decak. Vecna mu slava

Stvarno sam u soku. Placem od srca, kao da mi je bio rod rodjeni. Tose neka te andjeli cuvaju, a mi cemo slusati tvoju muziku i nikada te necemo zaboraviti. Pocivaj u miru, dragi Tose

24ur.com: vedno se dobremu cloveku nekaj naredi....upam da ni preveč trpel....za vedno bo pa tako ali drugače živel v naših srcih...njegove pesmi bojo odmevale daleč naokrog v njegov spomin!naj počiva v miru

Sej nemorem dojet da je umr…kak se je vse hitro končalo... toše spominjali se te bomo za vedno bil si največji car!! noben ti ne seže do kolen..

Net.hr: cijeli sinj je u tuzi za tošom, svima nam je jako žao volili smo ga i cijenili.....moj je život vječito padanje kad zbrojim poraze ništa ne ostane....
LJUBAV BEZ GRANICA...LOVE YOU TOŠE

Bože hvala ti što sebi odabireš najbolje, a nas koji smo nepopravljivi puštaš još neko vrijeme da živimo....Na Toši se vidjelo da je jedan pozitivan dečko, i vrlo pristojan, i ako postoji zagrobni život, u što se čvrsto nadam, Toše je sigurno good guy i imat će svoje mjesto tamo gdje srce nije kamen kao ovdje pokenad. Toše hvala ti na lijepom glasu i lijepim pjesmama...nadam se da će roditeljima i rodbini biti malo lakše kad znaju da njihovu tugu dijele i ostali u Hrvatskoj...

našu glazbu nikad nisam volio, ali ti si bio najbolji, mogao si se mjeriti s bilo kime...al baš sa bilo kime...

zbog ovog jutros suze nisam mogao zadržati...toše neka ti je vječna slava i hvala...

malo koga volim jel malo tko iskrenu ljubav za života zasluži, al kod tebe nisam dvojio tvoja me je glazba u dno srca dirala...

ja još u ovo ne vjerujem...previše sam suza isplakao dok sam tvoje pjesme slušao...

jednostavno nemrem vjerovat da ga nema..... osoba koja je obilježila najvažniji i najteži dio mog života..... koja me vadila iz svake depre svojim pjesmama.... nema je više..... toše tvoje pjesme i uspomena na tebe će zauvijek ostat s nama....
isuse boze kako je ovo pre strašno šokirana sam od jutros kada sam saznala neprestajem plakati.........teško mi je ovo je jednostavno pre strašno....mozemo zahvaliti bogu što nam ga je poslao bar na kratko da ga imamo........ali valjda je njemu bio potrebniji.....hvala ti toše jedno veliko hvala

Nikada nisam slušala njegovu glazbu, ali mi je uvijek djelovao kao jako pozitivan i simpatičan mladić i uvijek bi rado pročitala članke o njemu u novinama. Jutros nisam mogla suzdržati suze iako sam bila na poslu. I sad plačem.
Iskrena sućut obitelji, prijateljima, svima koje je volio i koji su ga voljeli.
Sigurno neće biti zaboravljen.

Dnevnik.hr: Svijet je izgubio najljepsi dio sebe.... TEBE!!!! Tesko je vjerovati da te vise nikada necu cuti niti vidjeti... niti odlaziti na tvoje koncerte... izgubila sam uzor i idola..... zasto Bog uzima sebi samo ono najbolje na planeti??? ZAsto, Boze??? Sucut tvojoj porodici... a na nama fanovima je da te vjecno pamtimo.... kao velikog covjeka, dobre duse i velikog srca.... neka te cuvaju andjeli kao sto si ti nas svojim pjesmama..... nikada te necu zaboraviti...

Lice djeteta, glas andjela, osmeh koji otapa i najtvrdja srca. Gledam i ne mogu da vjerujem da te vise nema. Sad si s andjelima a nebo je dobilo najboljeg. Pjevaj jer ti je samo nebo bilo granica. Zbogom prijatelju. Pocivaj u miru.

denes place cela makedonija..
kakva e taa sudbina za covekot koj najmnogu veruvase vo Bog, sto imase najgolemo srce..
uste nemozam da si objasnam kako mozelo da se sluci ova i zosto?
imase samo 26 godini i trebase da ima zivot pred nego..
Tose ke te sakame zasekogash i nema da te zaboravime, pochivaj vo mir

KATASTROFA, OVO JE VELIKA I NENADOMESTIVA ZAGUBA JEDNOG PRE SVEGA MLADOG I IZNIMNOG COVEKA. ZALIM IZ DNA DUSE I SRCA I NIKAD NEKU PREZALITI.

net.hr
Nazad na vrh Ići dole
WETINI
Gost

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyUto 16 Okt 2007, 23:02

ja se izvinjavam ja sam otvorio temu i zašto moja tema mnije bila prebačena u muziku nego je to gradski uradio lauda?

trebali ste samo moju temu prebaciti u muziku i to je sve Arrow
Nazad na vrh Ići dole
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptySre 17 Okt 2007, 10:08

dosie_x ::
ja se izvinjavam ja sam otvorio temu i zašto moja tema mnije bila prebačena u muziku nego je to gradski uradio lauda?

trebali ste samo moju temu prebaciti u muziku i to je sve Arrow

Ja se stvarno izvinjavam...ja sam pogledao obe teme i ona tema na forumu Aktuelno je bila kasnije otvorena i ja sam je zbog toga zaključao.

Poginuo Toše Proeski
Poginuo Toše Proeski Left_arrow Poginuo Toše Proeski Right_arrow Poginuo Toše Proeski Down_arrow

Autor
Poruka

dosie_x
Slučajni prolaznik
Poginuo Toše Proeski Default1
Poginuo Toše Proeski X-files_13

Pridružio : 26 Sep 2007

Poginuo Toše Proeski Icon_minipostNaslov: Poginuo Toše Proeski Poginuo Toše Proeski Icon_miniposted[size=18]Yesterday at 11:03[/size]

To je jedini razlog...a inače sam mišljenja da to nije mnogo bitno mnogo je bitnije da je poginuo jedan mlad čovek koji je stvarno bio pojam pesme i svega ostalog dobrog i lepog za omladinu čitavog Balkana.

Bod da mu dušu prosti !!!
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Sudbina   Poginuo Toše Proeski EmptyPet 19 Okt 2007, 11:04

I to se zove sudbina:

rodjen je 25.01..25+1=26

poginuo 16.10..16+10=26

nesreća se dogodila točno u 06:20 6+20=26

imao je samo 26 godina(2007-1981) kad je poginuo

karijera počela 1997 .........1+9+9+7=26

zbroj godina pitnika u autu (2+6) + (4+9) + (3+2) = 26

broj 26 obilježava Omega, a znači KRAJ

čitav Tošin život bio je povezan sa brojem 26

Poslednji put izmenio dana Ned 21 Okt 2007, 13:03, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
WETINI
Gost

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptyPet 19 Okt 2007, 19:09

26 26 26 26 26
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptySub 20 Okt 2007, 19:28

Nazad na vrh Ići dole
WETINI
Gost

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski EmptySub 10 Nov 2007, 23:36

http://muzika.yuportal.com/

forum fan club Tošeta Proeskog i na yu portalu
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Poginuo Toše Proeski   Poginuo Toše Proeski Empty

Nazad na vrh Ići dole

Poginuo Toše Proeski
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-