Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

"Nedjeljom u dva"

Ići dole 
AutorPoruka
Gost
Gost

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" EmptyNed 24 Jun 2007, 16:39

PREDSJEDNIK SRBIJE Gostovao u emisiji 'Nedjeljom u dva'

Tadić: Preuzimam na sebe odgovornost za zločine Srba, ali svatko snosi krivicu

Autor Andro Bernardić

"Nedjeljom u dva" Tadic-txt

U današnjoj emisiji HRT-a "Nedjeljom u dva" gostovao je srbijanski predsjednik Boris Tadić, a iz intervjua će svakako najviše zapmaćena ostati njegova isprika Hrvatima za nesreće koje su im nanijeli Srbi. Na pitanje da li se kao predsjednik Srbije srami što je u prošlosti netko u ime srpsstva radio zločine na ovim prostorima Tadić je rekao da se ne srami jer je samim svojim odlaskom u Srebrenicu na sebe preuzeo dio krivice za zločine svog naroda. Smatra i da bi političari zemalja bivše Jugoslavije trebali biti manje ponosni, a više na sebe preuzimati krivicu.
"Moje isprike svim pripadnicima hrvatskoga naroda koje je netko učinio nesretnim u ime moga naroda - ja ih upućujem i preuzimam na sebe odgovornost", rekao je srbijanski predsjednik Boris Tadić dodavši kako smatra da je Ratko Mladić jedna od najtamnijih stranica srpske povijesti. Istaknuo je kako ne zna gdje se nalazi Mladić jer je nakon donošenja Zakona o suradnji s Haškim tribunalom jednostavno nestao.
"Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova i to je normalan pristup problemu. To ne bi niti jedna država učinila, ali ipak je nemoguće vratiti situaciju na vrijeme od prije 90-ih godina. Mi moramo naći novi model i novo rješenje koje je prihvatljivo i za Beograd i za Prištinu", iskazao je Tadić svoj stav o statusu južne srbijaske pokrajije i prostora kojeg Srbi često nazivaju svojom "kolijevkom". Tadić je rekao da Srbija nema "plan B" za slučaj da SAD i EU priznaju neovisnost Kosova, ali da je važno da svi planovi vode ka stabilnim rješenjima. On smatra da Srbija ima platformu koja je fleksibilna, ali se nikako ne želi odreći dijela svog teritorija.
Iako navodno američka ambasada u Beogradu smatra de če u trenutku priznanja Kosova u Srbiji izbiti nemiri, Tadić je rekao da nema takvih informacija te da ne smatra da bi radi Kosova neki opozicijski čelnici u Srbiji mogli postati meta napada. Ponovio je još jednom kako ne želi uzimati u obzir niti uopće razmišljati o nezavisnosti Kosova. Srbijanski predsjednik misli da pomoć Rusije oko Kosova nije "bratski akt" te da bi volio znati što se točno krije iza svega toga. Drži da Rusija tu poziciju drži isključivo radi sebe, ali da je Srbiji ipak prioritet Europska unija, a ne Rusija.

'Milošević je malo više kriv za rat od ostalih političara'

Govoreći o statusu Republike Srpske i tomu kako bi se eventualna neovisnot Kosova mogla odraziti na taj entitet, Tadić je naglasio kako je za očuvanje cjeovite Bosne i Hercegovine te da bi svako cijepanje te države vodilo stvaranju Velike Srbije, a na kraju i Velike Hrvatske.
"Rat tijekom 90-ih bio je sve, bila je to mješavine terorizma i patriotizma, a najgore uvijek prođu mali ljudi. Srbija na čelu s Miloševićem za rat je kriva jednako kao i neke druge zemlje koje nisu uspjele pronaći kompromisno rješenje. Ipak, mislim da je Milošević za rat ipak nešto odgovorniji od drugih. Pojava Miloševića potpuno je unazadila srpsko društvo", kaže Tadić.
Iako misli da je većina građana Srbije za članstvu u NATO savezu, Tadić smatra da je NATO napad na Srbiju bio zločin i agresija. Ipak, stav Tadića je da je NATO savezu u interesu ulazak Srbije prije svega zbog brojnosti naroda i geografskog položaja.

'Milanović je darovit političar'

Na pitanje što misli o Zoranu Milanoviću, Tadić je rekao da se radi o vrlo darovitom političaru i čovjeku koji je godinama pomogao Ivici Račanu. Iako nije očekivao da će osvojit čelnu poziciju u SDP-u, Milanoviću želi puno uspjeha i nada se budućoj uspješnoj suradnji.
Srbijanski predsjednik kaže da bi vrlo rado došao na odmor u Hrvatsku jer misli da je dobro da se dva susjedna naroda što više posjećuju i povezuju. Tadić nikad nije pušio marihuanu, a tek u 30-oj godini je probao alkohol, danas pije samo vinio. Zbog svega toga je snažno protiv legalizacije lakih droga dok u pogledu legalizacije homoseksualnih brakova smatra da takva ideja na području bivše Jugoslavije još uvijek nije realna.
Tadić je na kraju Aleksandru Stankoviću odgovorio da je emocionalno vezan za Kosovo, ali da ne bi imao ništa protiv toga da mu sin ili kćer ožene tj. udaju za osobu albanske nacionalnosti. S obzirom da mu je žena Hrvatica, istaknuo je da je svojim primjerom pokazao kako mu kod ljubavi nacionalnost nije bitna.
Predsjednik Srbije je relativno optmističan u pogledu budućih odnosa Hrvatske i Srbije, ali misli da je neophodna bolja i tješnja suradnja, prvenstveno na području gospodarstva. S njim su se složili i gledatelji emisije, njih 71 posto smatra da će odnosi između dviju, nekad zaraćenih zemalja, u budućnosti biti bolji.
večernji.hr

"Nedjeljom u dva" Tadic_stankovic_230607
Nazad na vrh Ići dole
FRFE
Član u razvoju
Član u razvoju
FRFE

Broj poruka : 297
Datum upisa : 29.04.2007

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: Re: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" EmptyUto 26 Jun 2007, 17:47

INTERVJU: Aleksandar Vučić
Generalni sekretar SRS
PSIHO BORIS

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, generalni sekretar Srpske radikalne stranke, najavljuje da u njegovoj partiji ozbiljno razmišljaju o pokretanju postupka za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića. U intervjuu za Kurir Vučić tvrdi da je Tadić naneo "stravičnu štetu srpskom narodu" i da bi zbog toga mogle da ispaštaju buduće generacije.

- Trenutno je veći deo stranačkog rukovodstva u Strazburu i konsultovaćemo se tek u Beogradu. Sve će se znati početkom sledeće nedelje, ali po meni, Tadić je zaslužio da se raspravlja o njegovom nedelu. Ako opet bude po onoj "pojeo vuk magarca", onda je to katastrofa.

Šta je katastrofa, to što se izvinio, ili način na koji se izvinio?
- Ko je pažljivo gledao i slušao taj intervju, mogao je da vidi da bi kod Tadića psiholog i te kako imao posla. On je pokazao sve slabosti jednog malog čoveka. Koliko nisko može patuljak da se spusti ne bi li se nekom dodvorio. I kako u jednom trenutku, zahvaljujući drugačijim uslovima, u nekom zagrebačkom budžaku, on zaboravi i na Srbiju i na svu tragediju koja je naš narod zadesila. Je l' to malo?

Proustaša Ante Đapić kaže da je malo...
- Čudi me da se Tadić nije ni njemu, u četiri oka, izvinio, kako je krenuo. A ja od Ante Đapića i ne očekujem ništa bolje da kaže. Šta bih ja tražio od ustaše i sledbenika Ante Pavelića? Ne treba mi da slušam šta sledbenici nacista govore. A naše vlasti su slušale. I Ivana Dulić-Marković i Petar Lađević. Baš su ga lepo primili u Subotici.

Pa, je li Tadić zaslužio da ga kao Toma Nikolić nazovete ustašom?
- Nije to rekao Toma Nikolić. Njemu je postavljeno pitanje da li on misli da je Tadić ustaša, a Toma je odgovorio da to misli narod i da on ne može protiv naroda. Narod je rekao šta je Tadić.

Dobro, ne možete sporiti da je bilo zločina i sa srpske strane i da je predsednik bar malo u pravu?
- Ne sporim, ali način na koji ih je Tadić izjednačavao je toliko bedan da ja nemam reči. Porediti zločine srpske i hrvatske strane, to je kao da u fudbalu poredite Barselonu i Čelik iz Zenice. Hrvati su proterali pola miliona ljudi, pobili na desetine hiljada Srba, oni nema šta nisu činili. Izveli su najveće etničko čišćenje i jedan od najvećih genocida posle Drugog svetskog rata. A Tadić se izvinjavao za nešto što je izuzetak.

Nije valjda Ovčara izuzetak?
- Ama, ljudi za to odgovaraju! To je procesuirano u sudu. Ali Ovčara je toliko mali deo u odnosu na to šta su Hrvati učinili da je prosto neverovatno. Uostalom, iz Vukovara su proterani Srbi, a ne Hrvati... A gde je ostala golgota - "Bljesak", "Oluja"...

Stjepan Mesić se izvinio zbog toga 2003. godine.
- E, nije se Mesić zbog toga izvinio. Zaboravite to. Mesić je rekao da svi treba da se izvine, i da su i oni, eto, malo preterali. Čuj, malo! Kako je onda kad mnogo preteraju.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: Re: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" EmptySre 27 Jun 2007, 14:49

E za razliku od ovog gore, ja pozdravljam svaki napor ili radnju, pa bilo od koga ili koje strane dolazio, koji vodi ka poboljšanju odnosa i života bilo gdje, bilo državi, regiji.
A da se čovjek ispričao, ispričao se, i to za ono gdje on nije bio niti je u tom sudjelovao. I šta je u tome loše.
Za mene to i je i nije isprika, al kak sam reko pozdravljem napor da se radi na nečem, što bi u budućnosti trebalo biti dobro.
Ti si FRFE prenio izjavu tvog generelnog sekretara. A dal svi u toj stranci tako misle????
Nazad na vrh Ići dole
FRFE
Član u razvoju
Član u razvoju
FRFE

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: Re: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" EmptySre 27 Jun 2007, 18:53

Sa njim se slazem samo u tome brate da bi Hrvati trebali mnogo,mnogo vise da se izvinu Srbima,ALI sa druge strane podrzavam Tadicevo izvinjenje kao napor da se dodje do mira i razuma.

Jer Tadicevim potezom su Srbi pobedili,dali su ruku prvi iako nisu trebali,pokajali su se prvi iako su skrivili mnogo manje.

Sa te strane je Tadicev potez za primer.
Nazad na vrh Ići dole
Gost
Gost

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: Re: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" EmptySre 27 Jun 2007, 21:56

Ajd da se složimo.
Al čovječe, shvataš li da su koljačke bande iz tvoje zemlje, iz Srbije, klale i ubijele na teritoriji druge države.
A ubijanja kojih je bilo i paljenja kuća od pojedinaca Hrvata ne opravdavam i osuđujem.
Oćeš da ti postavljam ovdje izjave tvog vrlog predsjenika tvoje stranke, koji je govorio šta treba raditi sa Hrvatima, i to govorio u Hrvatskoj, pa čovječe šta je imo tražit ovdje, potpalit vatru i dat petama vjetra.
Ehehej!!!!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
FRFE
Član u razvoju
Član u razvoju
FRFE

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: Re: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" EmptySre 27 Jun 2007, 23:19

Brate Hrvatska nije bila druga drzava !!!

Nego je to bila teritorija SRFJ,tako da su oni ziveli na svome.

A rat je poceo zbog onih koji su zeleli da se odvoje ,a ne sto je Srbima bilo dosadno pa hteli da ratuju!

I ja
takodje ne opravdavam,nego osudjujem sve zlocine koje su ucinili Srbi pojedinci nad Hrvatima.
Ko je cinio zlocin neka odgovara,ali neka mu se sudi pravedno .
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

"Nedjeljom u dva" Empty
PočaljiNaslov: Re: "Nedjeljom u dva"   "Nedjeljom u dva" Empty

Nazad na vrh Ići dole

"Nedjeljom u dva"
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» "ZZ top" 21. juna sviraju u "Areni"
» Srpska "Delta" kupila bugarski lanac "Pikadil