Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Svetska nagrada devojčici iz Užica

Ići dole 
AutorPoruka
Lauda
Prijatelj foruma
Lauda

Broj poruka : 10774
Datum upisa : 03.11.2006

Svetska nagrada devojčici iz Užica Empty
PočaljiNaslov: Svetska nagrada devojčici iz Užica   Svetska nagrada devojčici iz Užica EmptySre 13 Jun 2007, 13:01

Svetska nagrada devojčici iz Užica Sanja_caldovic_photo_politika Svetska nagrada devojčici iz Užica
Novka ILIĆ
Sanja Ćaldović učenica 4. razreda škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Konjović“ u Užicu osvojila je prvo mesto na 17. međunarodnom takmičenju mladih muzičara u italijanskom gradu Barlete, koje je okupilo oko 300 učesnika iz celog sveta. Sanja je izvodila program od nekoliko kompozicija a izvođenje Šumanovih Dečijih scena proglašeno je za najromantičnije izveden komad na takmičenju. Sanja nije očekivala prvo mesto i zato je pobeda izazvala dosta uzbuđenja.
„Svi su predali pasoše, note, a mi nismo to znali i nismo to uradili pa sam mislila da ću da budem diskvalifikovana. Međutim, osvojila sam prvo mesto. Kada su pročitali moje ime bilo je nestvarno, nisam verovala.“
RSE: Da li si bila uzbuđena?
Sanja Ćaldović: Da, veoma
RSE: Suze?
„Malo da. Svirala sam Baha, Mocartovu Sonatu i 4 komada od Šumanovih Dečijih scena. Ovo mi otvara vrata za nova takmičenja, možda još neka u inostranstvu i za srednju muzičku školu koja će se ovde otvoriti od jeseni.“
RSE: Da li ti stigneš da se igraš?
Sanja Ćaldović: Ponekad vikendom.
RSE: Koliko vežbaš dnevno?
Sanja Ćaldović: 2-3 sata.
Sanjina profesorka klavira Dragana Jovanović jako je zadovoljna uspehom svoje učenice i kaže da je Sanja u Italiji odmerila snagu sa takmičarima iz celoga sveta i uspela:
„To je i njoj podstrek za odlazak na dalja takmičenja jer u klasičnoj muzici imate takmičenja u svim državama. To više nije poput evrovizijskog, jedno za sve i da je to jedino merodavno nego je drugačiji način i sistem takmičenja u klasičnoj muzici. Sledeći pokušaj bi možda bio odlazak na parisko takmičenje ili u Košice... videćemo za čega će biti sredstava i kako se spremi.“
Sanja je izuzetan talenat a talenti se nažalost ne zadržavaju u Srbiji. Perspektiva je odlazak u inostranstvo:
„Izutetno talentovana i sposobna devojčica. Ne vidim razlog da to ne iskoristi da se usmeri u tom pravcu kada joj to već tako dobro ide. Sad, koliko se izdvajaju ti talenti u samoj Srbiji – to nisam baš sigurna, uglavnom svi završavaju u inostranstvu, idu negde dalje za šta bi ona imala izuzetnih šansi ako nastavi da radi ovim tempom kao do sada. Sve zavisi od njenog daljeg razvoja i ambicija, za sada ide jako dobrim putem.“
Nazad na vrh Ići dole
https://bezcenzure.forumsr.net

Svetska nagrada devojčici iz Užica
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» MTV nagrada za Van Gogh!!!
» Vaterpolo - svetska liga
» Odbojka - Svetska liga
» Svetska kriza i raspad USA

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu