Bez cenzure
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bez cenzure

Forum za slobodu reči

PrijemPrijem  PortalliPortalli  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  Pristupi  

Kriminaci surađuju, možda počnu i političari....

Ići dole 
AutorPoruka
Gost
Gost

Kriminaci surađuju, možda počnu i političari.... Empty
PočaljiNaslov: Kriminaci surađuju, možda počnu i političari....   Kriminaci surađuju, možda počnu i političari.... EmptyPon 07 Maj 2007, 17:16

Ili tko to kaže, ko to laže....da se ne volimo.... Laughing

Kriminalac pokajnik Čume policiji je otkrio kako su on i Legija, uz Arkanovo znanje, s Matom Bobanom i Tutom u ratu organizirali šverc oružja, droge, humanitarne pomoći i goriva, dijeleći zaradu s nekolicinom hrvatskih i hercegbosanskih političara.

Ljubiša Buha Čume, vodeći beogradski kriminalac koji se nedavno pojavio na konjičkoj utrci u Sinju, dulje od petnaest godina prisutan je u hrvatskom elitnom društvu.
Prema zabilješci njegova svjedočenja pred srbijanskom policijom 2003., upoznao je u Hrvatskoj mnoge poznate osobe, među ostalima Mladena Naletilića Tutu, Matu Bobana, Hrvoja Petrača, Vladimira Zagorca, Željka Bagića, nekoliko hrvatskih sudaca Vrhovnog i Ustavnog suda, dvojicu bivših HDZ-ovih ministara i glasovitog franjevca iz Međugorja.
Izostala istraga

No, prve "poslovne" odnose, prema vlastitu priznanju, Buha je izgradio s bivšim carinikom iz Samobora, danas privatnim odvjetnikom.
"Švercao sam automobile i raznu robu, tako da sam 1990., kada je u Hrvatskoj bila manja carina i porez, preko njega sredio uvoz za Srbiju više od dvjesto automobila i raznih strojeva", govorio je Buha pred beogradskom policijom dok se još istraživalo ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Na osnovi istog iskaza, Buha je regrutiran u "pokajnika" koji tereti mafijašku konkurenciju iz tzv. zemunskoga klana.
Premda su dijelovi Buhine ispovijesti već donekle bili poznati u medijima, Slobodna Dalmacija tek je ovih dana došla u posjed cjelovitog originala. Riječ je zapravo o fragmentu iz Buhina opsežnog svjedočenja protiv Milana Lukovića (Milorada Ulemeka) Legije.
Ta jedna stranica odnosi se isključivo na zajedničke operacije hrvatske i srbijanske mafije tijekom proteklog rata i poraća. U okviru protumafijaške suradnje, srbijanski je MUP još prije četiri godine zabilješku dostavio hrvatskim kolegama.
Ocjenjujući da tvrdnje jednog prevaranta i kriminalca treba svestrano provjeriti, istražiteljski posao oko Buhina iskaza u Hrvatskoj do dana današnjeg nije počeo.
Ljubiša Buha Čume u iskazu iz 2003. izlaže genezu svojih veza u Hrvatskoj, pokazujući da je prilično upućen u ovdašnju poslovno-kriminalnu, političku, čak i pravosudnu scenu. Tako pripovijeda kako su on i Legija, tada još saveznici, uz znanje Željka Ražnatovića Arkana, s Bobanom i Tutom organizirali šverc oružja, droge, humanitarne pomoći i goriva, dijeleći zaradu s nekolicinom hrvatskih i hercegbosanskih političara.
"A kasnije se umiješao Petrač", kaže Buha, "pa smo i njemu, odnosno njegovu čovjeku iz Samobora, plaćali tal, a da Tuta i njegova ekipa ne smiju ništa znati. Istim smo kanalima prebacivali drogu i oružje.
Silovane muslimanke

Za Tutu i njegove ljude morali smo raditi i dodatne usluge. Dovodili smo mlade zarobljene muslimanke, na kojima su se mnogi političari iz Hrvatske i Herceg-Bosne iživljavali... Od njih smo dobili uniforme i značke HVO-a i nesmetano smo se šetali po cijeloj Hrvatskoj, jer su oni u to vrijeme kontrolirali sve u Herceg-Bosni i Hrvatskoj."
Ljubiša Buha posvjedočio je također da je 1995., nakon završetka rata, uspostavljen novi hrvatsko-srbijanski kanal za šverc oružja i droge: preko Viteza i Knina, pa Šibenika i Rogoznice.
"Normalno sam dolazio na ljetovanje u Hrvatsku, odsjedao sam u Splitu, Zagrebu i mnogim drugim mjestima u već pripremljenim stanovima za mene i moje prijatelje. Najviše smo ljetovali u Rogoznici i Bolu", kazao je Buha srbijanskoj policiji, priznavši da je tu galeriju hrvatskih uglednika upoznao posredstvom svoga kuma Vlade Brkića.
’Beogradski poduzetnik’

Uzgred rečeno, Brkić je prije nekoliko mjeseci uhićen u Nizozemskoj zbog sumnji u šverc droge i građevinskih strojeva. Podrijetlom iz Klobuka, tijekom devedesetih u Beogradu je stekao nadimak Vlada Hercegovac, a u Zagrebu je funkcionirao kao vlasnik butika "Sisters".
Najnovija sinjska epizoda Ljubiše Buhe Čume otkrila je da kriminalac u Hrvatskoj ima domaćine čija imena nije spominjao u svome pokajničkom priznanju: tzv. biznismene okupljene oko tvrtke "M-Power", koja je zbog šverca automobila bila u središtu nikada raščišćenog skandala.
Sam Buha nije se ogriješio o hrvatske zakone, objašnjavaju pravosudni dužnosnici, pa se u Sinju predstavlja kao "beogradski poduzetnik" i vlasnik konja koji pobjeđuju na utrkama. Tako proizlazi da je, uza sva njegova zločinačka priznanja, bušenje guma na luksuznim vozilima ipak najgora kazna koja Buhu u Hrvatskoj može snaći. A gume, čini se, čak nisu izbušene zato što u Sinju ne trpe dokazanoga kriminalca, nego zbog netrpeljivosti prema Buhinim pobjedničkim konjima.

www.slobodnadalmacija.hr
Nazad na vrh Ići dole

Kriminaci surađuju, možda počnu i političari....
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Bez cenzure :: ...DRUŠTVO... :: Politika-
Skoči na: