VEĆINA srpskih političara svoju odluku o kupovini hrvatskih i slovenskih prehrambenih proizvoda baziraju isključivo na kvaliteti proizvoda, stoji u istraživanju beogradskog "Kurira".
Ipak, radikali i socijalisti bojkotiraju hrvatske izvozne proizvode iz "domoljubnih" razloga, no zato mnogi njihovi demokratski kolege priznaju kako su ludi za slatkišima proizvedenim s ove strane granice.
"Bronhi i bajadere me podsjećaju na djetinjstvo. To je još iz perioda kada sam bila Titov pionir." - riječi su Ljiljane Nesterović, članice socijaldemokratske partije Srbije.
Njen stranački kolega Meho Omerović se slaže, i dodaje kako s velikim zadovoljstvom kupuje hrvatske proizvode: "Njihovi proizvodi ne samo da su traženi nego su i cijenjeni. Ne mogu odoliti Dorina čokoladama."
Zato socijalist Ivica Dačić zauzima beskompromisni kontra stav: "U principu, nemam jugonostalgičarske sklonosti. Ne volim one koji mene ne vole. Mislim da bi se trebali prestati uvlačiti susjedima. Ne kupujem hrvatsku i slovensku robu jer su nekorektni prema nama. Kod njih ne možete kupiti srpsku robu, oni ne slušaju našu glazbu (nažalost pogrešna informacija gospodine Dačić, ako ne vjerujete samo posjetite neki od desetak narodnjačkih klubova u Zagrebu; ako se to može nazvati glazbom, op.a.). Iako sam za dobre susjedske odnose, držim se devize: što dalje, to bolje." - završava Dačić svoje obrazloženje.
------------------------------------------------------------
Hej, Lauda, ko vam je taj zmaj Dačić?